palpal

Tužni skup

Ponekad fotografije govore mnogo više od stotina riječi, kolumni, press konferencija i izjava. Tužna lica, pognute glave i teška pogrebna atmosfera na sjednici Gradskog odbora SNSD-a Trebinje, kojoj je prisustvovala i Željka Cvijanović, najbolje govori kakva atmosfera vlada u ovoj stranci, i koliko je čak i funkcionere sramota i stid što su dio Partije i organizacije koja je potpuno do temelja uništila Srpsku. Čak se nije mogao vidjeti ni iznuđeniivještački osmjeh pred kamerama i objektivima dvorskih novinara, i svima je jasno koliko je sati. Pognute glave i pogled u stranu pokazuje ne samo koliko su svi svjesni težine situacije, već i da je nekim ostalo malo nečeg ljudskih u sebi dok još imaju osjećanje stida i griže savjesti.

Slična teška atmosfera vlada i kod koalicionih partnera, poput papaka iz Razjedinitelja Srpske, kada su se prvi i potonji put okupili na konferenciju za novinare kako bi obznanili političku korupciju.

Kako su sijali, tako će požnjeti, a iako bahatošću pokazuju neku snagu, sat polako ali sigurno otkucava, i sve je bliže dan kada će se nakaradni sistem preko noći urušiti kao kula od karata, jer je atmosfera odavno sazrela a poniženi i potlačeni čekaju priliku sa kažu DOSTA JE!

 

Nebojša Vukanović