palpal

Trebinjski puritanci i „vandali“

Mnoge krupne stvari prošle su u Trebinju bez ikakvog otpora, od otkaza radnicima, mobinga, nasilja, gašenja nekad velikih firmi, ubistava, paljenja vozila, sječe parka, rušenja tvrđava, propasti sportskih klubova… Rijetki su oni koji su nešto rekli ili se suprostavili sveopštem propadanju društva, ali zato su mnogi spremni da tobože pokazuju građansku svijest i pametuju na nebitnim sitnicama i glupostima.

Tako je objavljena vijest kako se tobože ne može proći ulicama Trebinja od panoa koje su postavili kandidati na predstojećim izborima, a na polaznim slikama bio je u prvom planu mali pano Liste za pravdu i red. Mudreše bi morale znati da sam uredno platio gradskoj upravi taksu i troškove korištenja javne površine na dvije lokacije, u trajanju od 15 dana, i da sam „uzurpirao“ manje od jednog kvadratnog metra javne površine. To je sva „propaganda“ i „pritisak“ na građane, zakup medijskog i javnog prostora, osim interneta, i ako puritancima puno smeta par panoa možemo ih i ukloniti da mogu šetati slobodno bez „prepreka“!

Licemjerima ne smetaju suštinski problemi grada i društva, o njima ne smiju da pišu i govore, ali im smeta par panoa. Par grafita na asfaltu pokušavaju predstaviti kao neki veliki vandalizam, dok su pljačka i pokoravanje naroda, namješteni tenderi, izvlačenje para, ucjene i izborni inženjering prirodna stvar.

Vjerujem da će gradske službe prekrečiti grafite podrške mojoj Listi u Mokrim Dolovima, ali hvala puno autoru iz radničkog naselja, iako ne znam o kome se radi, jer je radnička klasa uvijek bila za pravdu i red.

Trebinjski puritanci bi trebali oštriti svoja pera na drugim temama, a iskreno bih volio kada bi par grafita i poneki pano, postavljen u skladu sa zakonom, bio vrhunac vandalizma i primitivizma u gradu.

 

Nebojša Vukanović