palpal

Trebinjski Arsen Lupen u akciji

uk kao bajker.jpg

Trebinjski Arsen Lupen u akciji

   Poslije osam godina hibernacije provedene u nekom od luksuznih stanova ili udobnoj kožnoj fotelji, povremeno i kratkotrajno prekidane prijemima lokalnim sportista i kulturnih poslenika, načelnik opštine Trebinje iznenada se probudio iz dubokog sna i uoči lokalnih izbora ponovo počeo da obilazi i obmanjuje svoje podanike. Poput slavnog Arsena Lupena, koji je u svoje pohode išao prerušen u prosjake, naučnike ili muzičare, i Dobroslav Ćuk svaki dan mijenja svoj lik te maskiran i prerušen pokušava da zavara jednu po jednu grupu građana. Tako je tokom motorijade Dobroslav obukao kožni prsluk, stavio "rokabili" sunčane naočare i vozeći se na motoru gradskim ulicama pokušao da se predstavi kao bajker i roker, ili možda član bande Hells angels.

   Prvo u nizu prerušavanja nije uspjelo jer je načelnik žestoko izviždan dok je na koncertu Atomskog skloništa pokušavao pročitati još jedan u nizu patetičnih i napisanih govora. Već sutradan Ćuk se obreo u selu Poljice u Popovom polju, i iz bajkera uskočio je u lik narodnog pjevača. On pokušava postati i poljoprivrednik, neimar, humanitarac, govornik, kulturni poslenik… Njegovi bliski saradnici kažu da se povremeno izgubi u mnogobrojnim lažnim ulogama, pa po dolasku u opštinu odmah na vratima pita u kojoj je ulozi taj dan, i traži da mu se donese adekvatan kostim i maska. Prve lokalne izbore 2004. godine Ćuk je dobio velikim i nikada ispunjenim obećanjima i obmanama poniženih građana koji su tražili da se u gradu napokon dogode neke promjene. 2008. godine reizabran je na veoma odgovornu funkciju zahvaljujući velikoj prevari, kupovini, ucjenama, izbornoj krađi i inženjeringu.

   Period njegove vladavine u istoriji Trebinja biće ispisan najcrnjim slovima, jer će u oktobru iza njega ostati samo pustoš, prah i pepeo. Ni mnogi okupatori, ratovi i bombardovanja nisu nam nanijeli ovoliko zla, stvorili brojnu i obespravljenu sirotinju, raselili narod i omladinu, uništili privredu, fabrike, poljoprivredne kombinate… Od Turaka i Mlečana, do Nijemaca i ustaša, svakom okupatoru u prošlosti pružili smo žestok otpor i dizali ustanke, ali nažalost samo ovim poslednjim, istorija će pokazati najpogubnijim, nismo pokazali zube. Novoteks, Luč, Neimarstvo, Agrokop, Trebinjeprevoz i mnoga druga preduzeća mafija je uništila bez opaljenog metka, a na muci i patnji gladnih i poniženih beskrupulozni kriminalci i lopovi preko noći su postali milioneri. Uporedo sa materijalnim, crveni oligarsi sistematski su i moralno uništavali napaćeni narod. Naša istorija jeste bila krvava i burna, ali nikada do sada lošiji, nesposobniji, pokvareniji ljudi nisu imali više vlasti, funkcija i ovlaštenja u rukama. Nikada nije bilo više prevaranata, robijaša, kriminalaca i narkomana u javnim preduzećima, direktorskim foteljama, upravnim odborima, javnoj upravi. Nikada kao danas od naroda otuđeni vlastodršci nisu više vrednovali i nagrađivali nemoral, laž, pohlepu, prevaru, izdaju, poltronstvo. Nikada više poštenih, pametnih, sposobnih i obrazovanih nije moralo da napusti Trebinje i pobjegne glavom bez obzira jer im mafija nikada nije dala ni najmanju šansu za opstanak.

   Otuđeni i odvojeni od naroda, lokalni oligarsi očigledno ne mogu realno da sagledaju situaciju oko sebe, i naivno misle da će lažima, prevarama i Potemkinovim selima još jednom uspjeti da prevare narod i u naredne četiri godine unište i ono malo što je preostalo od grada. Mislio sam da će aktuelni načelnik shvatiti da je umjesto obećanog dobra proteklih osam godina bio veliko zlo za sve osim za svoju rodbinu, kumove i prijatelje, i da će se sam tiho i neprimjetno povući sa vlasti. Pijavica iz istoimenog ljubomirskog sela sisajući našu krv proteklih osam godina stvorila je ogromnu imperiju, ali to mu izgleda nije bilo dosta. Sada planira da kao i njegov idol Milorad Dodik svoje carstvo proširi na Kipar, Pariz, Azurnu obalu… Prevare, ucjene, laži, kupovina i druge mahinacije teško ponovo mogu da daju rezultat, pa je Arsen Lupen odlučio da se preruši i omrznuti lik do oktobra prekrije maskom dobrotvora, humaniste, poljoprivrednika i marljivog radnika. Oligarsi naivno misle da će sa dva kamena temeljca popraviti svoj rejting i ugled u društvu, pa zbog toga početak gradnje famozne autobuske stanice nazivaju istorijskim danom za Trebinje. Istorijski dan za Trebinje i Vaša Bartolomejska noć v ipak će se dogoditi 7-og oktobra, jer Vam ni sve maske, puderi, karmnini i šminke neće pomoći da se sakrijete i ponovo nas prevarite.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Nebojša Vukanović