Trebinjska junačina?

Čuveni dvorski „poslovni i biznis“ portal „Hercegovinapress“, koji uređuje i vodi popularna portparolka Elektroprivrede Republike Srpske ABB-a, mada se nevješto skriva nikada ne potpisujući autora teksta, objavili su lažno saopštenje Saveza opština istočne Hercegovine, iza koga ne stoje načelnici opština i članovi Saveza, već Luka i ABB-a koji su autori partijskog pamfleta.

Saopštenje je naravno prenijela Herceg televizija i svi dvorski mediji koje kontrolišu Luka i SNSD, kako bi spoznali Lukino veliko otkriće da nisam Srbin niti Hercegovac. Ipak sve se razobličilo kada su se oglasili načelnici četiri hercegovačke opštine tvrdeći da ih niko ništa nije pitao i konsultovao, i da se neko lažno predstavlja u ime Saveza opština istočne Hercegovine, jer Saopštenje nije usaglašeno u skladu sa Statutom i dosadašnjom praksom.

Zašto se Luka kao kukavica skriva iza nekog Saveza, zašto ne izađe stara pokrštena komunjara i javno kaže šta misli, kako ja nisam Srbin, pravoslavac, Hercegovac niti narodni poslanik, već se nevješto krije i pokušava da me kao nešto napadne prikrivajući kukavički identitet i autora pamfleta!? Nije se valjda Luka prepao mog odgovora, kao kada je od mene pokušao braniti Bobance, pa je naprasno ućutao i zavukao se u rupu poslije mog prigodnoj odgovora!? Još jednom predlažem da Luka zakaže mjesto i vrijeme, može i kod njega u gostima na Herceg TV, RTRS ili ATV, da ukrstim koplja u duelu uživo, doći ću sam a on neka povede šuru Iliju, kuma Mika i svu ostali svitu, pa nek gledaoci i narod presudi ko će dobiti duel!?

Iako kao direktor Elektroprivrede RS nije član Saveza opština istočne Hercegovine, od kako se povukao sa funkcije gradonačelnika Trebinja, gladan moći i funkcija gen-sek je sebe počastio još jednom izmišljenom funkcijom, samozvanog izvršnog direktora Saveza hercegovačkih opština, kako bi kontrolisao cijelu istočnu Hercegovinu i spriječio bilo kakvu regionalnu inivijativu koja nije po volji Oca nacije iz Laktaša.

U Lukinom pisanju prepoznaje se krivudavi trag ABB-inog „oštrog“ pera,  dobro namočenog tintom licemjerstva i podmuklosti, i meni je iskreno drago što je palo pomirenje, jer će Luka sa ABB-om kao pi-ar stručnjakom sigurno daleko dogurati.

 

Nebojša Vukanović