Trebinjska bolnica ostala bez grijanja

Već nekoliko dana Opšta bolnica u Trebinju ostala je bez grijanja, uzrok je nedostatak energenta. Više pacijenata, ali i radnika Bolnice koji žele ostati anonimni, javilo nam se i izrazilo nezadovoljstvo i ogorčenje jer se pacijenti i osoblje smrzavaju i borave u veoma hladnim prostorijama. Oni su se prethodno obraćali lokalnim portalima i društveno-političkim radnicima koji ih uređuju, ali očito da cenzor Luka nije odobrio da se vijest pusti, jer treba manipulisati masama i uporno širiti lažnu sliku kako nam je dobro, kako sve tobože raste, tazvija se i cvjeta. Stepen gušenja osnovnih ljudskih sloboda, medijske manipulacije, zastrašivanja i pritisak na građane Trebinja i istočne Hercegoine je najužasniji još od 1948. godine, a Luka očito namjerava da u zastrašivanju i teroru prevaziđe svoje pretke, kojima je nedavno uglačao crvenu petokraku na školi u Zagori.

Prema našim saznanjima grijanje je ugašeno krajem prošle sedmice, a očito da se prethodna uprava, predvođena sada već bivšim direktorom Vasom Mijanovićem, nada da će uskoro doći proljeće, sunčano i toplije vrijeme pa da će na taj način riješiti problem. Da li će neko od ljekara, pacijenata i radnika da se razboli do Svetog Đorđa očito ne brine puno one koji su spakovali stvari i napustili fotelju. Odbornik SNSD-a Vaso Mijanović nedavno je imenovan za novog dirktora trebinjskog Doma zdravlja, i zbog sukoba intresa vjerovatno će da vrati odbornički mandat. Za vrijeme prthodne direktorice Zdravke Vreće, Opšta bolnica u Trebinju je bila jedna od rijetkih koja je redovno plaćala doprinose i izmirivala sve obaveze, ali se ta praksa promijenila dolaskom Mijanovića. Njegov mandat će ostati upamćen po smanjenju plata radnicima, neplaćanju doprinosa, ali i zastrašivanju zaposlenih, koji su između ostalog  saslušavani i smanjivana im je plata samo zato što su ilegalno čitali moje tekstove, pa su medicinske sestre morale da me brišu iz „prijatelja“ na društvenim mrežama da ne bi bile sumnjive!?

Mijanović je očito ostavio vruć krompir nasljedniku, novom direktoru Grubaču. Nedavno je na Mosku održana preuranjena proslava Dana žena SNSD-a, na kojoj se pored Dodika i Cvijanovićke okupilo nekoliko stotina funkcionera i aktivista iz Hercegovine. Veliki pir je plaćen preusmjerenim novcima iz HET-a, grada Trebinja, ostalih javnih preduzeća i ustanova. Na raskošnoj proslavi bilo je svega u izobilju, a možda bi im bilo pametnije da su umjesto na kavijar, viski i muziku, novce odvojili i potrošili za nabavku energenata, kako se pacijenti i osoblje trebinjske Opšte bolnice ne bi smrzavali do đurđeve trave.

Nebojša Vukanović