Требињац иде у затвор због 30 марака!?

Много је примјера честитости и праведности требињских кадија, који глобе и кажњавају сиротињу и „обичне“ грађане, а са друге стране амнестирају велики криминал и истинске, праве криминалце који су од државе отели милионе. Тако је надалеко чувени требињски кадија, честити Драган Пузић, мој стари другар код кога сам и данас имао вишесатно маратонско рочиште, написао Рјешење којим се Требињац Милош Гуровић шаље у затвор због најмањег саобраћајног прекршај и казне у висину од 30 марака!?

Са друге стране још честитији тужилац Жарко Милић ослободио је одговорности руководство Хидроелектрана на Требишњици и поштене директоре, по Кривичној пријави коју сам поднио против одговорих лица прије неколико година, иако сам доставио читав низ незаконитих склопљених Уговора због којих ХЕТ послује са вишемилионским губитцима и налази се у најтежој ситуацији од оснивања давне 1967. године. Истовремено, само дан након што је ослободио директоре ХЕТ-а, и очито положио пријемни испит, честити тужилац Жарко Милић именован је за главног окружног тужиоца у Требињу од стране Високог судског и тужилачког вијећа, препоштеног и непоткованог Милана Тегелтије!?

И док ће Милош у затвор због 30 марака, уколико одмах не плати казну, честити директори машу папирима који тобоже показују њихову честитост и поштење. Чега се паметан стиди будала се поноси! Ако због десетина милиона марака минуса и рекордних губитака нису криви честити директори ХЕТ-а и Електропривреде РС, онда нема ко други бити крив него ја, који сам лажно оптужио поштене, па предлажем да у допуни Обуставе истраге, која ми још није достављена, честити тужилац Милић мене прогласи кривим и да налог да се бацим у окове. Ако ништа друго, могу ме окривити за лажно пријављивање кривичног дјела, јер је Милић утврдио да су директори „virgo in tacta“, дјеве нетакнуте, бар што се тиче криминала, па да бар неко буде крив и сноси одговорност за пропаст ХЕТ-а и Електропривреде!

 

Небојша Вукановић