Trebinjac ide u zatvor zbog 30 maraka!?

Mnogo je primjera čestitosti i pravednosti trebinjskih kadija, koji globe i kažnjavaju sirotinju i „obične“ građane, a sa druge strane amnestiraju veliki kriminal i istinske, prave kriminalce koji su od države oteli milione. Tako je nadaleko čuveni trebinjski kadija, čestiti Dragan Puzić, moj stari drugar kod koga sam i danas imao višesatno maratonsko ročište, napisao Rješenje kojim se Trebinjac Miloš Gurović šalje u zatvor zbog najmanjeg saobraćajnog prekršaj i kazne u visinu od 30 maraka!?

Sa druge strane još čestitiji tužilac Žarko Milić oslobodio je odgovornosti rukovodstvo Hidroelektrana na Trebišnjici i poštene direktore, po Krivičnoj prijavi koju sam podnio protiv odgovorih lica prije nekoliko godina, iako sam dostavio čitav niz nezakonitih sklopljenih Ugovora zbog kojih HET posluje sa višemilionskim gubitcima i nalazi se u najtežoj situaciji od osnivanja davne 1967. godine. Istovremeno, samo dan nakon što je oslobodio direktore HET-a, i očito položio prijemni ispit, čestiti tužilac Žarko Milić imenovan je za glavnog okružnog tužioca u Trebinju od strane Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, prepoštenog i nepotkovanog Milana Tegeltije!?

I dok će Miloš u zatvor zbog 30 maraka, ukoliko odmah ne plati kaznu, čestiti direktori mašu papirima koji tobože pokazuju njihovu čestitost i poštenje. Čega se pametan stidi budala se ponosi! Ako zbog desetina miliona maraka minusa i rekordnih gubitaka nisu krivi čestiti direktori HET-a i Elektroprivrede RS, onda nema ko drugi biti kriv nego ja, koji sam lažno optužio poštene, pa predlažem da u dopuni Obustave istrage, koja mi još nije dostavljena, čestiti tužilac Milić mene proglasi krivim i da nalog da se bacim u okove. Ako ništa drugo, mogu me okriviti za lažno prijavljivanje krivičnog djela, jer je Milić utvrdio da su direktori „virgo in tacta“, djeve netaknute, bar što se tiče kriminala, pa da bar neko bude kriv i snosi odgovornost za propast HET-a i Elektroprivrede!

 

Nebojša Vukanović