Травњак за Вучића

Умјесто алеје са сезонским цвијећем, већ 6 мјесеци на уласку у Требиње зелени се троскот и трава. Од завршетка Отаџбинског рата не памти се да су зелене површине у најстрожијем центру града, у главној Улици краља Петра првог ослободиоца, било овако запуштене. Увијек се зими садило цвијеће отпорно на ниске температуре, а на прољеће се уређивао град цвјетним алејама шарених боја, али од прошле јесени прекинуто је традиционално уређење града које жели постати пријестоница туризма.                                                                         

Прије 5 мјесеци написао сам текст „Зелена трава дома мог“, и апеловао на градске власти и комуналне службе да прекопају троскот и коров и засаде цвијеће, али је умјесто њега презимио зелени трављак. Главна улица и раскрсница код споменика краљу Петру је огледало града, и био би ред да се мала површина напокон прекопа,уреди и засади цвијеће, јер је често први утисак гостију најважнији. Срамота је да поред стотињак хиљада марака које се из буџета издвајају за уређење зелених површина, главна улица мјесецима буде у троскоту и корову.                                                                                             

Наредног понедељка у Требиње долази предсједник Србије Александар Вучић и Милорад Додик, па је ваљда логично да градске власти и комуналне службе до тада напокон засучу рукаве, засаде цвијеће и уреде град. Нећемо ваљда са троскотом, коровом и зеленом травом дочекати предсједника и делегацију Србије? Требиње је предграђе свјетске туристичке метрополе Дубровника,  и није ред да буде запуштен и прљав град, посебно када нам у посјету долазе важни гости.

 

Небојша Вукановић