Travnjak za Vučića

Umjesto aleje sa sezonskim cvijećem, već 6 mjeseci na ulasku u Trebinje zeleni se troskot i trava. Od završetka Otadžbinskog rata ne pamti se da su zelene površine u najstrožijem centru grada, u glavnoj Ulici kralja Petra prvog oslobodioca, bilo ovako zapuštene. Uvijek se zimi sadilo cvijeće otporno na niske temperature, a na proljeće se uređivao grad cvjetnim alejama šarenih boja, ali od prošle jeseni prekinuto je tradicionalno uređenje grada koje želi postati prijestonica turizma.                                                                         

Prije 5 mjeseci napisao sam tekst „Zelena trava doma mog“, i apelovao na gradske vlasti i komunalne službe da prekopaju troskot i korov i zasade cvijeće, ali je umjesto njega prezimio zeleni travljak. Glavna ulica i raskrsnica kod spomenika kralju Petru je ogledalo grada, i bio bi red da se mala površina napokon prekopa,uredi i zasadi cvijeće, jer je često prvi utisak gostiju najvažniji. Sramota je da pored stotinjak hiljada maraka koje se iz budžeta izdvajaju za uređenje zelenih površina, glavna ulica mjesecima bude u troskotu i korovu.                                                                                             

Narednog ponedeljka u Trebinje dolazi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, pa je valjda logično da gradske vlasti i komunalne službe do tada napokon zasuču rukave, zasade cvijeće i urede grad. Nećemo valjda sa troskotom, korovom i zelenom travom dočekati predsjednika i delegaciju Srbije? Trebinje je predgrađe svjetske turističke metropole Dubrovnika,  i nije red da bude zapušten i prljav grad, posebno kada nam u posjetu dolaze važni gosti.

 

Nebojša Vukanović