palpal

Težak život bivših štićenika Doma Rada Vranješević

Teško je odrastati bez porodičnog doma, majčinog zagrljaja, roditeljske ljubavi, i nije lak život djece koja su odrasla bez roditelja. Sinoć sam u Bijeljini, posle emisije Izazovi, upoznao dva mladića, Đorđa Krčmara i Stefana Petrića, bivša štićenika Doma Rada Vranješević u Banjaluci, koji su me čekala ispred BN televizije i tražili pomoć, jer nemaju posao, krov nad glavom i koru hljeba. Dok su bili u Domu imali su toplu sobu, redovnu ishranu i sigurnost, a sada traže kakav-takav posao kako bi preživjeli.

 

Sirotinji i Bogu si teška, i nažalost društvo i država troše novac na luksuz i gluposti i moćnici oko sebe ne vide sirotinju koja jedva preživljava životom na ivici, koji nije dostojan čovjeka.   Koliko god da pomognemo ljudima u nevolji koje život ne mazi, nema rješenja problema bez posla, sigurnog izvora prihoda koji je jedino pravo i sistemsko rješenje problema. Đorđe je po zanimanju pekar, ima radnog iskustva u Srbiji, i traži ako neko ima neki posao i pomogne da prezimi da mu se javi na broj telefona 066494715.

Ako neko može pomoći, ima neki posao, kakav bilo, neka se javi ovim momcima, jer nema većeg i bogougodnijeg djela nego u tišini pomoći sirotinji, pružiti slamku spasa i život dostojan čovjeka…