Теслић не смије пасти у руке Мафије

Недеља је дан Д за Теслић и све грађане овог лијепог градића на ријеци Усори, али и грађане Српске. Мафија окупљена у злочиначку организацију звану СНСД, која је окупила највећу олош и шљам у овом граду, која и цијелој Републици Српској, по сваку цијену, правим политичким насиљем, уцјенама, куповином одборника-папака, жели да покори грађане и овлада Теслићем, градаким буџетом и свим ресурсима, којима ће располагати неколико привилегованих појединаца, тајкуна и породица.

Чак 13 одборника-папака купљено је у локалној скупштини за двије године, како би се класичном политичком корупцијом и злоупотребом јавних институција, уздрмала и купила већина око начелника Милана Миличевића, који се грчевито бори да одбрани своје суграђане од окупације и терора неколико бахатих и осионих моћника. Др Миличевић је понизио Жељку и Богданића 2016. године, побједио их са сјајном екипом младих људи са 5 000 гласова разлике, и они нису жалили државних новаца да купе папке и већину у покушају да на силу да скину др Миличевића. То говории податак да су неки одборници-папци узели за вјероломство и издају неколико стотина хиљада марака, купили некретнине на Црногорском приморју станове и пословне просторе у Српској или Србији.

Доктор  Милан Милићевић је изразито честит, частан, вриједан и одговоран човјек и начелник општине, и уколико га грађани Теслића не дај Боже издају, испаштаће годинама, живјети у ропству и трпити терор неколицине бахатих лопова и разбојника, који су се обогатили пљачкајући народ и државу.

Довољно је само погледати здравствени систем Српске и велике афере које га потресају годинама, злоупотребе при јавним набавкама, градњи болница и дуговања од милијарду марака, и видјети у шта ће се Теслић претворити ако на његово чело дође злогласни министар здравља Драган Богданић. Са друге стране у тешким условима и околностима, Дом здравља у Теслићу са др Миличевићем и незаконито на силу смијењеним директором Младеном Кованушићем, пословоа је позитивно и на рачуну оставио 1,3 милиона марака прије него је Богданић на силу довео своје сатрапе.

Теслић је наш Стаљинград, и многи не схватају колико је важно да он у недељу не падне у руке Мафије. Др Миличевић је поприлично усамљен у Теслићу, јер је Мафија уцјенама, политичком корупцијом и куповином придобила подршку челника свих локалних партија, али је народ уз Миличевића, и то је најважније. Невјероватно је важно за опозицију, али народ и све грађане Српске, да  се Теслић одбрани и не падне у руке Мафије, јер би то била тачка преокрета, показало би се да се не може све купти и покорити опљачканим новцима. Од резултата у недељу умногоме зависи будућност Теслића и Републике Српске.

Зато још једном, уочи изборне шутње, апелујем на све Теслићане да у недељу искористе своје грађанско право, изађу на изборе, гласају против опозива начелника општине др Милана Миличевића, јер је то веома важно за будућност свих нас, не само Теслићана. Не смије се подржавати криминал, насиље, пљачка, издаја и среброљубље, не смије због њих још неколико хиљада породица да се одсели из Теслића у Италију, због терора и сиромаштва. Не смије нас потомство памти по нашим слабостима и манама, већ витештву, разуму, отпору  и чашћу. У недељу сви Теслићани на гласачка мјеста и реците НЕ опозиву, насиљу, понижењима и терору унутрашњих окупатора.

 

Небојша Вукановић