Teror se nastavlja

Dvojica za sada nepoznatih bandita pretukla je večeras u Banjaluci novinara BNTV Vladimira Kovačevića, dobrog i pravednog čovjeka i novinara. Banditi su ga sačekali dok se vraćao sa posla, pretukli  metalnim šipkama, i nanijeli teške tjelesne povrede po glavi i tijelu. Teror nad istinom i pravdom se nastavlja, i samo je pitanje ko je sledeći na udaru razbojnika i Crvenih brigada.

Ukoliko MUP RS i Lukač u najskorijem roku ne otkriju, uhapse i procesuiraju bandite i njihove pomagače, onda je sasvim izvesno da oni ili dijelovi njihovih struktura stoje iza ovog napada.

Ukoliko se pređe olako preko ovako grubog nasilja koji ima elemente fašizma, kao što je brutalni napad na Kovačevića, stvari bi mogle da izmaknu kontroli a obespravljeni se samoorganizuju kako bi zaštitili sebe i svoje porodice jer policija, pravosuđe i država ne rade svoj posao. Sramno je što režimski RTRS i ATV nisu objavili vijest i osudili napad, jer time prećutno podržavaju nasilje, a svojim neprofesionalno radom stavljaju mete na čelo protivnika režima i podstiču nasilje.

Nadam se da će se kolega Vladimir Kovačević ubrzo oporaviti, i da će ovo biti poslednji napad na novinare u Republici Srpskoj