Таминџија и Мишељић отворено пријете и уцјењују извођаче радова

Челни људи Хидроелектрана на Требишњици, генерални директор Гордан Мишељић и извршни директор Илија Таминџија, упутили су писмо извођачима радова на затвореном базену у Требињу, у коме отворено пријете и уцјењују одговорна лица у предузећима „Интеграл-инжењеринг“ и „Херц градња“, што је не само велика дрскост већ представља и тешко кривично дјело. У писму се од челника „Интеграла“ и „Херц градње“ тражи да организују конференцију за новинаре и „демантују“ моје писање, те да ме туже за клевету и траже накнаду штете. због писања о проблемима.

Посебно је занимљива последња реченица у писму које су потписали Мишељић и Таминџија, у којој се наводи да ће извођачи радова, који су потписали Уговор са ХЕТ-ом, довести у питање наплату изведених радова и реализацију уговорених обавеза уколико не организују конференцију за новинаре и не „демантују“ моје писање! Само дан након што је писмо стигло, извођачи радова су у страху од губитка писла организовали пресс и позвали новинаре како би ме „демантовали“, иако свјесни свих пропуста.

Овакве уцјене и пријетње су срамне и недопустиве, јер реализација договорених и потписаних Уговора и наплата потраживања не смије да зависи од нечије самовоље, јер је облигациони однос двије стране и фирме које су склопиле посао регулисан законом, и нико нема право да неком пријети, уцјењује или врши изнуду, тражи неке додатне услове, којих нема у Уговору, како би се договорени посао и наплата регулисали.

Мишељић и Таминџија су кукавице које немају храбрости да изађу у јавност, како сам их позвао, и кажу шта се догађа на затвореном базену, зашто се руше зидови и нови кров пропушта воду, зашто су за надзор поставили болесног човјека, да ли да лакше са њим манипулишу и потписују фактуре, већ се покушавају сакрити и истурити друге. Они су натјерали извођаче радова да се јавно понижавају и под притиском дају изјаве за новинаре, и због тога ћу поднијети Кривичних пријаву Окружном тужилаштву у Требињу против Мишељића и Таминџије, због почињених кривичних дјела уцјена и изнуда, и тражити да се они смијене са функције. Поподне ћу објавити застрашујуће снимке из затвореног базена, који показују какав хаос и анархија влада на градилишту, колико је пропуста направљено и како се увећава цијена радова, а све као последица лошег надзора и пројекта, мијешања политике и потискивања струке.

 

.   Небојша Вукановић