Tajni sastanak Viškovića i Ristića u Milićima

Sinoć su se u Milićima sastali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i većinski vlasnik Tehničkog remontnog zavoda Bratunac Slaven Ristić, dobavljač famoznog šatora zvanog pokretna bolnica. Sastanak je održan u hotelu u Milićima, od 19 do 21 časa, a tema razgovora bila je kako izaći iz afere sa kriminalnom nabavkom šatora, prikriti tragove kriminala, poravnati međusobno račune i sanirati štetu koja je napravljena.

Bilo bi dobro da premijer pojasni šta je bila tema razgovora sa „prijateljem“, kako je javno na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske nazvao Slavena Ristića, objavi svu dokumentaciju i detalje kupovine šatora, i kaže ko će nadoknaditi gotovo pola miliona troškva avionskog prevoza.

I dalje čekam da Slaven Ristić i Mićo Mićić odgovore na pitanje koje sam im juče postavio, gdje je završio 1,4 miliona maraka koja su prikupljena za nabavku respiratora za Opštu bolnicu Sveti vračevi u Bijeljini, koliko je kupljeno respiratora, da li su i kada isporučeni.

Da li je Slaven Ristić savjetnik Milorada Dodika? Iako se na sajtu Predsjedništva BiH ne vodi na spisku savjetnika, Ristić se nedavno, 24.2.2020. godine na skupu u Vijetnamu, predstavljao kao „asistent predsjednika“ Bosne i Hercegovine. Iako se na engleskom riječ „advisor“ koristi za funkciju savjetnika, bilo bi dobro da Ristić i Dodik pojasne detalje saradnje, i na kojoj je to funkciju Dodik imenovao svog prijatelja i saradnika.

 

Nebojša Vukanović