Тајни састанак Вишковића и Ристића у Милићима

Синоћ су се у Милићима састали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и већински власник Техничког ремонтног завода Братунац Славен Ристић, добављач фамозног шатора званог покретна болница. Састанак је одржан у хотелу у Милићима, од 19 до 21 часа, а тема разговора била је како изаћи из афере са криминалном набавком шатора, прикрити трагове криминала, поравнати међусобно рачуне и санирати штету која је направљена.

Било би добро да премијер појасни шта је била тема разговора са „пријатељем“, како је јавно на сједници Народне скупштине Републике Српске назвао Славена Ристића, објави сву документацију и детаље куповине шатора, и каже ко ће надокнадити готово пола милиона трошква авионског превоза.

И даље чекам да Славен Ристић и Мићо Мићић одговоре на питање које сам им јуче поставио, гдје је завршио 1,4 милиона марака која су прикупљена за набавку респиратора за Општу болницу Свети врачеви у Бијељини, колико је купљено респиратора, да ли су и када испоручени.

Да ли је Славен Ристић савјетник Милорада Додика? Иако се на сајту Предсједништва БиХ не води на списку савјетника, Ристић се недавно, 24.2.2020. године на скупу у Вијетнаму, представљао као „асистент предсједника“ Босне и Херцеговине. Иако се на енглеском ријеч „advisor“ користи за функцију савјетника, било би добро да Ристић и Додик појасне детаље сарадње, и на којој је то функцију Додик именовао свог пријатеља и сарадника.

 

Небојша Вукановић