Tajna večera Đokića i Nešića u vrijeme krize

Vanredna situacija i stanje u Republici Srpskoj i regionu, stroge zabrane okupljanja, kretanja i policijski čas, nimalo ne sprečavaju čelnike partija na vlasti da sprovode političke aktivnosti i spremaju se za lokalne izbore, koji bi se trebali održati u oktobru ako ne bude pomjeranja.

Tako se ovih kriznih dana sastala i osovina Đokić – Nešić, lideri pokojne Socijalističke partije Republike Srpske i DNS-a, i dogovarali zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima. Sigurno da je jedna od tema bila i zajednička borba borba protiv tzv. „mangupa’ u svojim redovima, Đokić protiv Skoka i Selaka, a Nešić protiv Milana Radovića i njegove banjalučke grupe. Možda su tajno dogovarali i zajedničku odbranu ako se Mile na njih okomi, jer je Londonski đak jedva pregrmio prvi udar zahvaljujući pomoći Dačića i UDBE iz Beograda.

 

Ne znam gdje su se sastali, malo zamezili i počastili, skromno i podvižnički u vrijeme posta, ali nek ne dolaze po papke i kadrove u Trebinje dok ovo ne prođe. Vrhovni komandant trebinjskog (Đeneral)Štaba Mirko dr Ćurić izdao je zapovjest da se kazne tri i više osoba okupljene na jednom mjestu, pa se bojim da ne bace kolateralno u okove pobratime, lidere vodećih koalicionih stranaka, boreći se protiv korone, što bi bila prava tragedija imajući u vidu kakve su sve Scile i Haribde, kriminal, tendere i namještaljke, pregrmili Londonski i Sarajevski đak  bez ijedne posledice.

 

 

P.S. Partije su za svoje članove počeli šiti zaštitne maske sa logom stranke, kako bi zaštitili svoje članove, i to je pravi primjer kako su brižni i bore se za narod, prije svega drugove članove. Ne znam da li je djevojka na fotografiji sa logom Đokićevih ili Selakovih i Skokovih socijalista, ali sve pohvale na kreativnosti, velikoj brizi i pomoći u vrijeme krize.

 

Nebojša Vukanović