palpal

Tajna dobrog izgleda hercegovačkog Klunija

Nakon drastične promjene imidža, skidanja mantije i mitre, skraćenja kose i brade, praćenja svih savremenih modnih trendova, hercegovačkog vladiku Grigorija mnogi su u javnosti počeli da porede sa velikim zavodnikom Džordžom Klunijem. Jedna od tajni dobrog izgleda Grigorija Durića je u izboru renomiranih frizerskih i kozmetičkih salona.              

Grigorije se tako našao u društvu braće Trifunović, fudbalera Dejana Stankovića i Sava Miloševića, košarkaša Nikole Pekovića i drugih poznatih sportista, glumaca i javnih ličnosti u Srbiji, koji su takođe redovni gosti popularnog frizerskog salona.                                           

Iako u svojim javnim besjedama često poziva vjernike na odricanje i skromnost, hercegovački vladika to ne svjedoči sopstvenim primjerom, već je nažalost postao prepoznatljiv po raskoši, luksuzu, skupim rezidencijama, automobilima i garderobi…                                                                                          

Postavlja se pitanje koliko još vjernika sa područja Hercegovine i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske može sebi priuštiti redovan let do Beograda, šišanje, feniranje i tretmane u poznatim beogradskim frizerskim i salonima ljepote? Skromnost, odricanje i podvižništvo bi trebali biti jedna od osnovnih odlika i vrlina naših sveštenika, a da ne govorimo o monasima i vladikama. Izgleda da su neki davno zaboravili svoju zakletvu i svojim neprimjerenim  ponašanjem daju loš primjer vjernicima.

 

Nebojša Vukanović