Сви удбаши на једном мјесту

Вијест да ће Обрен Петровић бити нови предсједник Градског одбора СНСД-а у Добоју јако ме је обрадовала, јер и требају сви удбаши и сво политичко смеће да се коначмо уједини и окупи на једном мјесту.  Не пада снијег да прекрије бријег, па је Обрен показао своје трагове који смрде нечовјештвом. Вјерујем да нико ко иоле прати домаћу политичку сцену није изненађен оваквим потезом, јер је Обрен годинама био спавач и топли зец који је изнутра минирао опозицију, све у договору са својим ментором, а после избора су само пале маске. По налогу Додика и УДБЕ, РТРС-ов Омер годинама постизао аутоголове, правио савезе са турским градовима, давао „меса“ и повода режимским медијима да лансирају спинове о пробосанцима, потурицама и издајницима. Он је шуровао са влашћу, издајом и поразом опозиције у Добоју 2014. онемогућио Огњена Тадића да побиједи, а онда се и 2018. пред гласање љубио са Додиком, а на крају и формално приступио мафијашкој организацији званом СНСД,  играјући стално по инструкцијама УДБЕ, која је моралну и људску наказу и створила. Омер је поново постао Обрен, а режимски медији су напрасно заборавили све његове афере, па се од потурице и издајника претворио се у великог патриоту и савременог србенду. Када су се десиле поплаве у прољеће 2014. године тадашњи предсједник СДС-а Младен Босић био је донио одлуку да се контраверзни Петровић смијени са свих функција и избаци из СДС-а, али нажалост већина у врху странке је била против, јер би се многе ствари ријешиле још 2014.

УДБА је наша судба, а удбаши и њихов коров највеће зло које нас системски разара из темеља. Обрен Петровић је прије и на почетку рата био начелник Државне безбједности у Добоју, одговоран за бројна нечасна дјела, али упркос бројним аферама уз помоћ Службе опстаје скоро 30 година. Свједочење у Суду БиХ против најближих сарадника, Милана Нинковића, Андрије Бјелошевића, Борислава Паравца и Милана Савића, најбоље говори о каквом се људском смећу, погани и отпаду ради. Обрен наравно није ни једини, ни први ни последњи, и још је много удбаша-спавача остало у опозицији, да роваре и подмећу клипове. Многи од њих се лако и јасно препознају, и само чекају миг Службе да се прикључе Обрену, Партији и Мафији. Сличним стазама УДБЕ ходи Ненад Стевандић, Никола Шпирић, Костадин Васић, Драган Калимић и остали играчи Службе..

Већина тајкуна у Српској и БиХ су бивши сарадници УДБЕ, и стекли су милионе захваљујући монополима, везама и подршци Службе. Нико од удбаша никад није одговарао за своја злодјела јер је Служба убацила своје кадрове у све поре друштва, од судова, тужилаштава и полиције до привреде и дипломатије.

Све док се не усвоји и не спроведе Закон о лустрацији и друштво не очисти од удбаша, ретроградних структура, отпадака и остатака Комунистичке партије, попут др Петра Ђокића и лажних социјалиста, нема нам никаквог напредка и искорака ка уређеној и нормалној држави и друштву, и све више ћемо тонути на дно и заостајати за нормалним свијетом, бити слијепо цријево Европе у коме царује криминал, корупција, анархија, а све под окриљем старе УДБЕ и њених кључних играча!

 

Небојша Вукановић