Svi udbaši na jednom mjestu

Vijest da će Obren Petrović biti novi predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Doboju jako me je obradovala, jer i trebaju svi udbaši i svo političko smeće da se konačmo ujedini i okupi na jednom mjestu.  Ne pada snijeg da prekrije brijeg, pa je Obren pokazao svoje tragove koji smrde nečovještvom. Vjerujem da niko ko iole prati domaću političku scenu nije iznenađen ovakvim potezom, jer je Obren godinama bio spavač i topli zec koji je iznutra minirao opoziciju, sve u dogovoru sa svojim mentorom, a posle izbora su samo pale maske. Po nalogu Dodika i UDBE, RTRS-ov Omer godinama postizao autogolove, pravio saveze sa turskim gradovima, davao „mesa“ i povoda režimskim medijima da lansiraju spinove o probosancima, poturicama i izdajnicima. On je šurovao sa vlašću, izdajom i porazom opozicije u Doboju 2014. onemogućio Ognjena Tadića da pobijedi, a onda se i 2018. pred glasanje ljubio sa Dodikom, a na kraju i formalno pristupio mafijaškoj organizaciji zvanom SNSD,  igrajući stalno po instrukcijama UDBE, koja je moralnu i ljudsku nakazu i stvorila. Omer je ponovo postao Obren, a režimski mediji su naprasno zaboravili sve njegove afere, pa se od poturice i izdajnika pretvorio se u velikog patriotu i savremenog srbendu. Kada su se desile poplave u proljeće 2014. godine tadašnji predsjednik SDS-a Mladen Bosić bio je donio odluku da se kontraverzni Petrović smijeni sa svih funkcija i izbaci iz SDS-a, ali nažalost većina u vrhu stranke je bila protiv, jer bi se mnoge stvari riješile još 2014.

UDBA je naša sudba, a udbaši i njihov korov najveće zlo koje nas sistemski razara iz temelja. Obren Petrović je prije i na početku rata bio načelnik Državne bezbjednosti u Doboju, odgovoran za brojna nečasna djela, ali uprkos brojnim aferama uz pomoć Službe opstaje skoro 30 godina. Svjedočenje u Sudu BiH protiv najbližih saradnika, Milana Ninkovića, Andrije Bjeloševića, Borislava Paravca i Milana Savića, najbolje govori o kakvom se ljudskom smeću, pogani i otpadu radi. Obren naravno nije ni jedini, ni prvi ni poslednji, i još je mnogo udbaša-spavača ostalo u opoziciji, da rovare i podmeću klipove. Mnogi od njih se lako i jasno prepoznaju, i samo čekaju mig Službe da se priključe Obrenu, Partiji i Mafiji. Sličnim stazama UDBE hodi Nenad Stevandić, Nikola Špirić, Kostadin Vasić, Dragan Kalimić i ostali igrači Službe..

Većina tajkuna u Srpskoj i BiH su bivši saradnici UDBE, i stekli su milione zahvaljujući monopolima, vezama i podršci Službe. Niko od udbaša nikad nije odgovarao za svoja zlodjela jer je Služba ubacila svoje kadrove u sve pore društva, od sudova, tužilaštava i policije do privrede i diplomatije.

Sve dok se ne usvoji i ne sprovede Zakon o lustraciji i društvo ne očisti od udbaša, retrogradnih struktura, otpadaka i ostataka Komunističke partije, poput dr Petra Đokića i lažnih socijalista, nema nam nikakvog napredka i iskoraka ka uređenoj i normalnoj državi i društvu, i sve više ćemo tonuti na dno i zaostajati za normalnim svijetom, biti slijepo crijevo Evrope u kome caruje kriminal, korupcija, anarhija, a sve pod okriljem stare UDBE i njenih ključnih igrača!

 

Nebojša Vukanović