Сви путеви (СНСД-а) воде у Загреб па Брисел

Прије неколико дана већа група младих социјалдемократа из Градишке путовала је на Адвент у пријестоницу Хрватске Загреб, вјероватно и трошку државе и неког јавног предузећа које је „покрило“ трошкове, а о свом путовању обавјестили су своје присталице и јавност. Прије њих на Адвенту у Загребу биле су даме и подмладак Разјединитеља Српске Ненада Стевандића и осталих коалиционих партнера. Јасно је да сви путеви власти иду у Загреб, а потом још даље на запад, све до Брисела и сједишта НАТО пакта, гдје ће вјерујем ускоро, можда и наредне године, отпутовати висока делегација СНСД-а предвођена Милорадом Додиком, како би присуствовали свечаном уласку БиХ у НАТО.

И док су младе социјалдемократе биле у Загребу, њихов лидер Милорад Додик био је у столном граду Мостару, на божићном домијенку код побратима Драгана Човића.

Не знам да ли сам добро упамтио, али чини ми се да Додик одавно није споменуо Русију, Путина, Евроазијску унију, српство, референдум, независност, отцјепљење, муџахедине, тероризам, Бакира и бакировце.. Ово пишем само да подсјетим оне „велике“ Србенде и патриоте, који су гласали за Додика и СНСД јер тобоже брани напаћено српство, и питам зашто су сада напрасно ућутали, и да ли су постали свјесни своје наивности и лаковјерности јер су упали у замку великог манипулатора.

 

Небојша Вукановић