Svi putevi (SNSD-a) vode u Zagreb pa Brisel

Prije nekoliko dana veća grupa mladih socijaldemokrata iz Gradiške putovala je na Advent u prijestonicu Hrvatske Zagreb, vjerovatno i trošku države i nekog javnog preduzeća koje je „pokrilo“ troškove, a o svom putovanju obavjestili su svoje pristalice i javnost. Prije njih na Adventu u Zagrebu bile su dame i podmladak Razjedinitelja Srpske Nenada Stevandića i ostalih koalicionih partnera. Jasno je da svi putevi vlasti idu u Zagreb, a potom još dalje na zapad, sve do Brisela i sjedišta NATO pakta, gdje će vjerujem uskoro, možda i naredne godine, otputovati visoka delegacija SNSD-a predvođena Miloradom Dodikom, kako bi prisustvovali svečanom ulasku BiH u NATO.

I dok su mlade socijaldemokrate bile u Zagrebu, njihov lider Milorad Dodik bio je u stolnom gradu Mostaru, na božićnom domijenku kod pobratima Dragana Čovića.

Ne znam da li sam dobro upamtio, ali čini mi se da Dodik odavno nije spomenuo Rusiju, Putina, Evroazijsku uniju, srpstvo, referendum, nezavisnost, otcjepljenje, mudžahedine, terorizam, Bakira i bakirovce.. Ovo pišem samo da podsjetim one „velike“ Srbende i patriote, koji su glasali za Dodika i SNSD jer tobože brani napaćeno srpstvo, i pitam zašto su sada naprasno ućutali, i da li su postali svjesni svoje naivnosti i lakovjernosti jer su upali u zamku velikog manipulatora.

 

Nebojša Vukanović