Sveti Stefan za drugi dan katoličkog Božića

Malo po malo, kad ne mogu pojedine papi bliske vladike novotarci i ekumenisti, Željka i Dodik će izgleda tiho pounijatiti Srbe i na mala vrata promijeniti kalenar  da umjesto po Julijanskom slavimo vjerske praznike po Gregorijanskom kalendaru!? Sve do ove godine Dan Republike Srpske i krsna slava Republike  slavio se 9-og januara na prvomučenika Svetog Stefana, ali od kako je Željka postala predsjednica a velike srbende i patriote došle na vlast, izgleda da se i kalendar promijenio. Tako je Željka Cvijanović zakazala prijem povodom 9-og januara i Dana Republike drugog dana katoličkog Božića,  27-og decembra, tačno kad pada po Gregorijanskom kalendaru . Ako prijem pomjeri dva dana ranije zbog nekih iznenadnih poslova, sastavljanja Savjeta ministara BiH ili ustoličenja prvosveštenika Zorana Tegeltije, Željka bi mogla prijem objaviti o jednom trošku, tačno na katolički Božić po Gregorijanskom kalendaru!?

Tačno da je Željka (polu)Hrvatica i da je njena ujčevina na nju veoma ponosna, jer radi prikriveno veliki posao za Hrvate, ali ovakav šamar Srbima, svečanosti, prijemi i pomjeranje  Svetog Stefana čak dvije nedelje unazad ipak je previše jer nije nimalo slučajno da se prijem organizuje tačno 14 dana ranije, upravo po Gregorijanskom kalendaru. Na ovaj način Dodik i Željka su ponizili proslavu Dana Republike,namerno i svjesno, da bi se sve obavilo ranije i da se ne bi puno zamjerili koalicionom partneru, Bakiru i SDA.

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, ali ovakve stvari su stvarno previše.. Pitam se samo gdje nestaše i zašto utihnuše sve one silne patriote, srbende, dušebrižnici, zaštitnici vaskolikog napaćenog srpstva…

 

Nebojša Vukanović