palpal

Sutra glavna ročišta sa Grigorijem i Lukom

U naredna dva dana, u četvrtak i petak 22-og i 23-eg novembra sa početkom u 8.30 časova, u Osnovnom sudu u Trebinju biće održana dva glavna ročišta po tužbama Grigorija Durića protiv Nebojše Vukanovića. Uprkos brojnim dokazima, fotografijama i pisanju dubrovačke štampe, tužioci Durić i Stevo Kovačević tvrde da dubrovački paroh nije služio pomen ustašama na ostrvu Daksi.

Na suđenje iz Njemačke bi trebao da dođe i tužilac, bivši hercegovački a sada njemački vladika Grigorije Durić, koji je predložio saslušanje više svjedoka, njegovih prijatelja Hrvata iz Dubrovnika. Na suđenju će biti izvedeni i brojni zanimljivi dokazi i dokumenti koje sam dostavio Sudu. Činjenica da je Sabor SPC prihvatio moj apel iz pisma upućenim patrijarhu i svim arhijerejima, i da je Grigorije protjeran iz Hercegovine, jasno govore ko govori istinu, i na čijoj su strani istina i pravda.

Umjesto da upute izvinjenje Srbima i potomcima nastradalih u ustaškom zločinu genocida zbog sramne službe pomena vođama ustaškog pokreta u Dubrovniku, nedostojni Grigorije Durić i Stevo Kovačević pokušavaju da besmislenim tužbama uguše istinu i prikriju veliku izdaju i sramotu. Sudijama se očito mnogo žuri, pa su u samo dva dana zakazana tri glavna ročišta, dva sa Grigorijem i jedno sa Lukom Petrovićem, koje je zakazano tačno u podne.

Suđenje je otvoreno za javnost, i svi novinari i građani koji žele da prisustvuju saslušanju i unakrsnom ispitivanju Grigorija i Luke Petrovića, u naredna dva dana mogu prisustvovati glavnim ročištima u sudnici Osnovnog suda u Trebinju.

 

Nebojša Vukanović