palpal

Сутра главна рочишта са Григоријем и Луком

У наредна два дана, у четвртак и петак 22-ог и 23-ег новембра са почетком у 8.30 часова, у Основном суду у Требињу биће одржана два главна рочишта по тужбама Григорија Дурића против Небојше Вукановића. Упркос бројним доказима, фотографијама и писању дубровачке штампе, тужиоци Дурић и Стево Ковачевић тврде да дубровачки парох није служио помен усташама на острву Дакси.

На суђење из Њемачке би требао да дође и тужилац, бивши херцеговачки а сада њемачки владика Григорије Дурић, који је предложио саслушање више свједока, његових пријатеља Хрвата из Дубровника. На суђењу ће бити изведени и бројни занимљиви докази и документи које сам доставио Суду. Чињеница да је Сабор СПЦ прихватио мој апел из писма упућеним патријарху и свим архијерејима, и да је Григорије протјеран из Херцеговине, јасно говоре ко говори истину, и на чијој су страни истина и правда.

Умјесто да упуте извињење Србима и потомцима настрадалих у усташком злочину геноцида због срамне службе помена вођама усташког покрета у Дубровнику, недостојни Григорије Дурић и Стево Ковачевић покушавају да бесмисленим тужбама угуше истину и прикрију велику издају и срамоту. Судијама се очито много жури, па су у само два дана заказана три главна рочишта, два са Григоријем и једно са Луком Петровићем, које је заказано тачно у подне.

Суђење је отворено за јавност, и сви новинари и грађани који желе да присуствују саслушању и унакрсном испитивању Григорија и Луке Петровића, у наредна два дана могу присуствовати главним рочиштима у судници Основног суда у Требињу.

 

Небојша Вукановић