Sukobi i raskol u OO SNSD Stanari

Prema informacijama sa terena, zbog unutrašnjih trvenja i sukoba oko kandidata i pozicija na listama, Opštinski odbor SNSD u Stanarima je u potpunom rasulu i haosu. Predsjednik OO SNSD Stanari, narodni poslanik Goran Jerinić, izgubio je većinu u opštinskom odboru SNSD još na prošloj sjednici OO SNSD održanoj 07.02. 2020. godine. Nezadovoljni članovi su oborili sve njegove prijedloge kadrovskih rješenja. Prve žrtve koje su izgubile funkcije zbog novonastale situacije bili su Nedeljko Đekić, dotadašnji sekretar OO SNSD, siva eminencija SNSD u Stanarima  i direkor JZU Dom Zdravlja Stanari, te Ostoja Stevanović, donedavno podpredsjednik OO SNSD Stanari i predsjednik Skupštine opštine Stanari.


Osjetivši se ugroženim, a naročito želeći da zaštiti Nedeljka Đekića od revolta članstva, Goran Jerinić je pokušao da slomi otpor nezadovoljnih članova Opštinskog odbora SNSD u Stanarima prijetnjama i ucjenama, pa su pojedini članovi bili kažnjavani smanjenjem plata uz prijetnje da slijede otkazi. Međutim, to je samo pojačalo revolt članstva pa je došlo do potpunog rasula i u mjesnim odborima.


Stanarski SNSD opterećen je velikim korupcionaškim aferama koje potresaju opštinu Stanari. Upućeni tvrde da iza svega stoji predsjednik OO SNSD Stanari i narodni poslanik Goran Jerinić koji koristi aktuelnog načelnika opštine Dušana Panića kao marionetu i pogodan alat za ispumpavanje novca iz budžeta opštine.

Članstvo je ogorčeno načinom na koji Jerinić vodi SNSD u Stanarima pa upućeni tvrde da mu podrška vrtoglavo pada. Da li će oslanjanje na „papke“, kupljene u protekle četiri godine, koštati SNSD vlasti ostaje da se vidi u narednom periodu, ali zbog potpunog raskola i sukoba frakcija, brojnih afera i pronevjera, sasvim je izvjesno da će vladajuća partija izgubiti značajno povjerenje građana.

 

Nebojša Vukanović