palpal

Šudo Simović i Grubač novi direktori

Rukovodilac u Hidroelektranama na Trebišnjici, funkcioner SNSD-a, blizak saradnik Luke Petrovića i odbornik u Skupštini grada Trebinja Srđan Simović zvani Šudo, trebao bi biti imenovan za novog direktora Elektrohercegovine, umjesto socijaliste Dragana Savića iz Nevesinja. Luka koristi povoljan trenutak da potpuno ovlada elektro-energetskim sektorom, počisti socijaliste i DNS sa važnih funkcija i postavlja svoje poslušne i odane kadrove od povjerenje.

Srđan Šudo Simović je bio šef kampanje SNSD-a za lokalne izbore 2016. godine, veoma je odan Luki Petroviću, i to je bila glavna referenca i preporuka za imenovanje na novu funkciju.

Umjesto Dragoljuba Reljića, koji je nedavno  imenovan za savjetnika Milorada Dodika, za novog izvršnog direktora u Elektroprivredi trebao bi biti postavljen Borislav Grubač, takođe blizak i pouzdan saradnik Luke Petrovića.

Grubač je prethodno bio direktor Centra za socijalni rad, a trenutno se nalazi na funkciju generalnog direktora Opšte bolnice u Trebinju. Očito da je na tim funkcijama ispunio očekivanja Luke i Partije, pa ga zbog toga gen-sek povlači za sobom u Elektroprivredu.

Kum Miko Ćurić biće kandidat Luke i SNSD za gradonačelnika Trebinja. Luka kopira Dodika, trebaju mu samo poslušni i lojalni a ne obrazovani i sposobni, pa se njegova kadrovska politika svodi na postavljanje poslušnika na rukovodeće funkcije koji će da sprovode njegove zamisli, bez obzira na njihovo obrazovanje i sposobnosti. Zbog toga je kandidovanje kuma Mika, Šuda Simovića i ostalih očekivano, i uklapa se u Lukin nakaradni sistem razmišljanja i upravljanja gradom i državom.

 

Nebojša Vukanović