palpal

Судија Бојана Рикало пустила насилнике на слободу

Према мојим сазнањима, судија Основног суда у Требињу Бојана Рикало била је поступајући судија која је донијела спорну Одлуку и Рјешење да се Билећани који су отели и претукли Душана Милошевића пусте из притвора и бране са слободе. Синоћ око 20 часова одржано је рочиште на коме је Рикало донијела Одлуку да одбаци Захтјев тужилаштва да се осумњиченим одреди 30 дана притвора, упркос бруталности дјела и чињеници да је јавност у Билећи и Херцеговини узнемирена догађајем.

Грађани су огорчени оваквом Одлуком судије Бојане Рикало, па су због тога данас у Билећи одржани спонтани протести грађана. Рикало је јавности позната као контраверзни судија која је донијела бројне спорне и скандалозне пресуде, између осталог имовинске, кажњавала је новинаре за непостојећу клевету и служила локалним моћницима, а својом грешком онемогућила је За правду и ред – листу Небојше Вукановића да изађе на локалне изборе 2016. године. Остаје да се види да ли ће бити покренути дисциплински поступак због злоупотребе положаја и  прекорачења овлаштења, и да ли иза одлука стоји корупција и материјална корист!

Бојана Рикало је супруга високог функционера и члана Градског одбора СНСД-а у Требињу Небојше Рикала, који је члан Надзорног одбора Електропривреде Републике Српске те један од руководилаца у Електро-Хервеговини.

 

Небојша Вукановић