palpal

Sudija Bojana Rikalo pustila nasilnike na slobodu

Prema mojim saznanjima, sudija Osnovnog suda u Trebinju Bojana Rikalo bila je postupajući sudija koja je donijela spornu Odluku i Rješenje da se Bilećani koji su oteli i pretukli Dušana Miloševića puste iz pritvora i brane sa slobode. Sinoć oko 20 časova održano je ročište na kome je Rikalo donijela Odluku da odbaci Zahtjev tužilaštva da se osumnjičenim odredi 30 dana pritvora, uprkos brutalnosti djela i činjenici da je javnost u Bileći i Hercegovini uznemirena događajem.

Građani su ogorčeni ovakvom Odlukom sudije Bojane Rikalo, pa su zbog toga danas u Bileći održani spontani protesti građana. Rikalo je javnosti poznata kao kontraverzni sudija koja je donijela brojne sporne i skandalozne presude, između ostalog imovinske, kažnjavala je novinare za nepostojeću klevetu i služila lokalnim moćnicima, a svojom greškom onemogućila je Za pravdu i red – listu Nebojše Vukanovića da izađe na lokalne izbore 2016. godine. Ostaje da se vidi da li će biti pokrenuti disciplinski postupak zbog zloupotrebe položaja i  prekoračenja ovlaštenja, i da li iza odluka stoji korupcija i materijalna korist!

Bojana Rikalo je supruga visokog funkcionera i člana Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju Nebojše Rikala, koji je član Nadzornog odbora Elektroprivrede Republike Srpske te jedan od rukovodilaca u Elektro-Hervegovini.

 

Nebojša Vukanović