Судбина краве Пенке важнија од људи?

Синиша М. и Драшко М. много више су заинтересовани за судбину једне краве Пенке, која је за пашом залутала у пограничном појасу између Србије и Бугарске, него за судбину народа и грађана који их плаћају. Наиме РТРС је данима извјештавао о крави Пенки, коју је европска бирократију намјеравала еутанизирати због сумњи да се заразила у Србији кратко напуштајући Европску Унију, али је на крају ипак ослобођена из карантина и враћена власнику. Лијепо је што РТРС брине о животињама, али је ружно што много мање брине и објективно пише о проблемима и судбини људи и грађана Републике Српске. Поред краве Пенке и бизонке Душанке, РТРС помно у корак прати још само нашег предсједника, премијерку, Ћеранића, Лукача и неколицину моћника на врху власти, док су сви остали занемарени и запостављени.

РТРС мјесецима бојкотује скуп групе Правда за Давида и сва већа и масовнија окупљања грађана широм Српске, видећи у народу и његовом незадовољству тешком ситуацијом великог непријатеља себе и режима који бране. Тако је синоћ у Бањалуци одржан велики скуп на коме се окупило више хиљада грађана који су дошли да чују Вукоту, Иванића, Чавића и друге опозиционе лидере, али о томе на сајту и Информативним емисијама РТРС-а ни ријечи!? Осим када треба изнијети лажне оптужбе и пустити неки спин о издајницима, сорошевцима и страним плааћеницима, тзв „Јавни сервис“ бојкотује опозицију, па због тога на сајту РТРС-а није објављена ни кратку вијест о синошњем скупу у Бањалуци.

Кошуљица РТРС-а је као сендвич, и у њему прво иде Жељка,Жељка, Додик, па пресјече Ћеранић или Галијашевић, па опет ред празнословља Жељке и Додика. Видљиво је да у последње вријеме Жељку форсирају много више од Додика, јер су свјесни колико лоше стоји, па покушавају на силу да је погурају и наметну. Ипак на РТРС-у нису свјесни да свако њено јавно појављивање, да не говоримо о досадној пренаметљивој кампањи, је за њу контрапродуктивно, и да Жељка Бисерка Цвијановић све дубље тоне, скупа са својим дворским медијима и потрошеним синекурама.

 

Небојша Вукановић