Sudbina krave Penke važnija od ljudi?

Siniša M. i Draško M. mnogo više su zainteresovani za sudbinu jedne krave Penke, koja je za pašom zalutala u pograničnom pojasu između Srbije i Bugarske, nego za sudbinu naroda i građana koji ih plaćaju. Naime RTRS je danima izvještavao o kravi Penki, koju je evropska birokratiju namjeravala eutanizirati zbog sumnji da se zarazila u Srbiji kratko napuštajući Evropsku Uniju, ali je na kraju ipak oslobođena iz karantina i vraćena vlasniku. Lijepo je što RTRS brine o životinjama, ali je ružno što mnogo manje brine i objektivno piše o problemima i sudbini ljudi i građana Republike Srpske. Pored krave Penke i bizonke Dušanke, RTRS pomno u korak prati još samo našeg predsjednika, premijerku, Ćeranića, Lukača i nekolicinu moćnika na vrhu vlasti, dok su svi ostali zanemareni i zapostavljeni.

RTRS mjesecima bojkotuje skup grupe Pravda za Davida i sva veća i masovnija okupljanja građana širom Srpske, videći u narodu i njegovom nezadovoljstvu teškom situacijom velikog neprijatelja sebe i režima koji brane. Tako je sinoć u Banjaluci održan veliki skup na kome se okupilo više hiljada građana koji su došli da čuju Vukotu, Ivanića, Čavića i druge opozicione lidere, ali o tome na sajtu i Informativnim emisijama RTRS-a ni riječi!? Osim kada treba iznijeti lažne optužbe i pustiti neki spin o izdajnicima, soroševcima i stranim plaaćenicima, tzv „Javni servis“ bojkotuje opoziciju, pa zbog toga na sajtu RTRS-a nije objavljena ni kratku vijest o sinošnjem skupu u Banjaluci.

Košuljica RTRS-a je kao sendvič, i u njemu prvo ide Željka,Željka, Dodik, pa presječe Ćeranić ili Galijašević, pa opet red praznoslovlja Željke i Dodika. Vidljivo je da u poslednje vrijeme Željku forsiraju mnogo više od Dodika, jer su svjesni koliko loše stoji, pa pokušavaju na silu da je poguraju i nametnu. Ipak na RTRS-u nisu svjesni da svako njeno javno pojavljivanje, da ne govorimo o dosadnoj prenametljivoj kampanji, je za nju kontraproduktivno, i da Željka Biserka Cvijanović sve dublje tone, skupa sa svojim dvorskim medijima i potrošenim sinekurama.

 

Nebojša Vukanović