Studenti odbranili čitaonicu

studenti Foca 2.jpg

Studenti odbranili čitaonicu!

Studenti Medicinskog i Stomatološkog fakulteta u Foči uspjeli su da ubijede nadležne da odustanu od namjere da zatvore Gradsku čitaonici u Foči. Delegacija Saveza studenata Medicinskog fakulteta u Foči razgovarala je danas sa načelnikom opšine Foča Radislavom Mašićem i direktorom Centra za kulturu i informisanje, i dogovoreno je da vrata Gradske čitaonice i dalje ostanu otvorena za studente.

Naime u petak je na Gradskoj čitaonici bilo postavljeno Obavještenje da će od ponedeljka, 16-og oktobra, Gradska čitaonica prestati sa radom, a jedan od razloga bio je i nedostatak sredstava za grijanje i održavanje prostorije. Ovakva Odluka izazvala je ogorčenje i revolt studenata, posebno onih koji ne žive u Studentskom domu, o čemu smo detaljnije pisali u subotu. Nakon današnjeg razgovora sa studentima načelnik opštine i direktor su odustali od namjere da zatvore vrata čitaonice studentima.

Razlika u uslovima i kvalitetu rada naših i studenata u razvijenim i uređenim državama je ogromna. Poražavajuća činjenica da je trenutno nezaposleno više od 60% mladih najbolje pokazuje kakav je njihov položaj u društvu.

Nebojša Vukanović