Студенти мјесец дана без топле воде у Дому на Старчевици?

Иако су недавно реновирани, а Влада у реконструкцију уложила милионе марака, Студентски домови  у бањалучком насељу Старчевица не испуњавају основне услове за живот и рад студената. Због лоше изведених радова, и за нас уобичајеног „фушерења“, чести су кварови и поправке, а у последње вријеме велики и ургентан проблем је недостатак топле воде. Већ мјесец дана због покварених гријача и бојлера нема топле воде, па се студенти туширају гријући воду на кувало.

Студенти су се у више наврата жалили и писали Управи да ријеши велики проблем, али је руководство Студентског центра игнорисало њихове захтјеве, а топле воде нажалост и даље нема.

Прије двадесетак дана студенти су имали нешто бољи ручак, а разлог је био долазак премијера Вишковића са камерама, који је ручао у Студентским домовима како би се упознао са животом и проблемима студената. Нажалост Партија је изабрала већину руководства, студентске вође су углавном активисти и послушници СНСД-а, па се информације филтрирају током разговора, и нема великог притиска на Управу.

Ваљда се премијер сада више заинтересује за стање у Студентском центру, наложи да се проблем са топлом водом одмах ријеши, али и постави питање одговорности надзора, извођача радова и Управе, што су дозволили да милиони оду у вјетар, а да се планирани радови и набавке не изведу на адекватан начин.

 

Небојша Вукановић