Studenti mjesec dana bez tople vode u Domu na Starčevici?

Iako su nedavno renovirani, a Vlada u rekonstrukciju uložila milione maraka, Studentski domovi  u banjalučkom naselju Starčevica ne ispunjavaju osnovne uslove za život i rad studenata. Zbog loše izvedenih radova, i za nas uobičajenog „fušerenja“, česti su kvarovi i popravke, a u poslednje vrijeme veliki i urgentan problem je nedostatak tople vode. Već mjesec dana zbog pokvarenih grijača i bojlera nema tople vode, pa se studenti tuširaju grijući vodu na kuvalo.

Studenti su se u više navrata žalili i pisali Upravi da riješi veliki problem, ali je rukovodstvo Studentskog centra ignorisalo njihove zahtjeve, a tople vode nažalost i dalje nema.

Prije dvadesetak dana studenti su imali nešto bolji ručak, a razlog je bio dolazak premijera Viškovića sa kamerama, koji je ručao u Studentskim domovima kako bi se upoznao sa životom i problemima studenata. Nažalost Partija je izabrala većinu rukovodstva, studentske vođe su uglavnom aktivisti i poslušnici SNSD-a, pa se informacije filtriraju tokom razgovora, i nema velikog pritiska na Upravu.

Valjda se premijer sada više zainteresuje za stanje u Studentskom centru, naloži da se problem sa toplom vodom odmah riješi, ali i postavi pitanje odgovornosti nadzora, izvođača radova i Uprave, što su dozvolili da milioni odu u vjetar, a da se planirani radovi i nabavke ne izvedu na adekvatan način.

 

Nebojša Vukanović