Stručnjaci HET-a crpeći lokvu probili vodovodnu cijev i građane ostavili bez vode

Stručnjaci Hidroelektrana na Trebišnjici nastavljaju sa neimarskim poduhvatima i pobjedama koje su predmet ismijavanja u regionu. Jutros su svojim nestručnim radovima izazvali pravi haos, te dio Trebinja, dijelove naselja Gorica, Banjevci i Perovića Most, ostavili bez vode. Naselja su bez vode ostala oko 9 časova, a trebinjski Vodovod o tome je građane obavjestio tek posle 3 sata, najavljujući da će prekid trajati večeras do 20 časova.

Prema mojim saznanjima i informacijama iz HET-a i od mještana ovih naselja, do kvara je došlo jer su radnici HET-a, pokušavajući riješiti problem sa  velikom lokvom u Banjevcima, bušilicom za vodu probili vodovodnu cijev gradskog vodovoda, koja snabdijeva vodom ova naselja, pa je nastao pravi gejzir koji je poplavio okolno područje.

Plan je bio da bušilica probije rupu do podzemne pećine kako bi otekla voda koja se skuplja u ulici, ometa saobraćaj i pravi velike probleme mještanima, ali su umjesto rupe „pogodili“ vodovodnu cijev, pa je nastala velika poplava i panika.

Tek kad je promijenjena probušena vodovodna cijev, večeras je ponovo došla pitka voda u naselja, a pitanje je kako će stručnjaci riješiti problem sa lokvom. Bilo bi dobro da čelnici grada Trebinja i HET-a odgovore kako je moguće da ne znaju gdje se nalaze cijevi, vodovodna mreža i ostala infrastruktura pa su ovakvi ispadi mogući? Ovo nije prvi put da se prilikom iskopa i radova prekinu cijevi i kablovi, i očito da ćemo još dugo vremena plaćati skupe cijene anarhije, negativne selekcije i nestručnosti.

 

Nebojša Vukanović