Што су пучисти нервозни па испаљују ћорке!?

У Републици Српској је на дјелу покушај пуча и преноса надлежности, а парадоксално је да управо пучисти покушавају да одговорност за своје злоупотребе пребаце на друге. Чињеница да Милорад Додик као предсједавајући Предсједништва БиХ покушава да наметне своју самовољу и из Сарајева мијења Пословник Народне скупштине Републике Српске, представља грубо понижавање институција Републике Српске, пуча и преноса надлежности, којима се он наводно оштро противи. Зар му је мало што је у више наврата грубо понизио Народну скупштину Српске, предлажући  па повлачећи као предсједник Републике разне одлуке, законе и референдуме, од суспензије рада и укидања СИПЕ и, Суда и Тужилаштва БиХ до референдума о Дану републике 9-ог јануару, па сада хоће да одузме и оно мало легитимитета и угледа што је преостало највећем законодавном тијелу Републике Српске?

Чудно је што су Додик и његове марионете јако нервозне, па сију страх, тензије, панике и нервозу, плашећи народ опасним стварима уколико на јесен не преузму мјесто предсједавајућег Савјета министара БиХ и власт у заједничким институцијама. Довољно је било да Мирко Шаровић да један интервју новинарима па да цијели СНСД ухвати депресија, нервоза и паника, јер су тобоже само они Богом дани и легитимни представници који смију улазити у власт, а сви остали су издајници, бакировци, поданици… Па зар они, чије се српство мјери величином значке на реверу, који су уништили, раселили, опљачкали, уназадили и разорили све чега су се дотакли, довели Републику Српску на ивицу понора, имају образа да и даље гуде лажне патриотске приче, плаћајући своје нарикаче и синекуре, попут Џевада Галијашевића, да србују и замајавају народ!?

Најтрагичније је у свему што само испаљују ћорке, јер су се њихове раније бомбастичне најаве и пријетње распршиле као мјехур од сапунице, и сви добро знамо како су Додик и СНСД у више наврата капитулирали повлачећи своје  приједлоге. Ко се још сјећа рецимо Декларације усвојене на Сабору СНСД-а 2015. године и најаве раздруживања БиХ, одцјепљења и независности Републике Српске на референдуму 2018. године!? Колико пута је Додик повлачио велике теме, са циљем да их обезвриједи и обесмисли користећи их у дневнополитичке интересе?

Лажни отац нације не пропушта ниједну прилику да покаже чији је играч, па је тако једини подржао јавно сестру у Христу Колинду и њен нови дипломатски гаф, те узео активно учешће у њеној предизборној кампањи. Како је кренуо, могли би скупа на сплитски риву на концерт Томпсона!

Могу како хоће, али неће докле хоће! Упркос сталној пресији режимских медија јавност се полако буди и мијења, свима је постало јасно ко су лажне патриоте и несреће које су уништиле све пред собом, јер је протеклих 20 година вријеме најдуже и најгоре тираније, неморала, лицемјерства и хуља, какве напаћени Балкан до сада није видио!

 

Небојша Вукановић