Stiže novac za Palatu (ne)pravde??

Samo desetak dana nakon što sam snimio i emitovao video-prilog o obustavljenim radovima na trebinjskoj Palati (ne)pravde, te u Narodnoj skupštini u više navrata postavljao pitanje odgovornosti zašto nisu završeni radovi, Vlada Republike Srpske donijela je Odluku da obezbjedi nešto više od 200 000 maraka za okolno uređenje i završetak radova, kako bi se objekat mogao uskoro useliti i staviti u funkciju. To mi je potvrdio i resorni ministar (ne)pravde Anton Kasipović, sredstva bi uskoro trebala biti operativna, a posao bi trebao da se realizuje preko Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Palata (ne)pravde sagrađena je od milionske donacije, a preko IPA pristupnih fondova Evropske Unije obezbjeđeno je 2,8 miliona maraka. Palata je trebala biti useljena u maju, ali je problem nastao jer u Ugovoru nije unesena stavka finansiranja okolnog uređenja, pa su pola godine radovi obustavljeni a namješteni i opremljeni objekat bio neuseljen.

Boreći se za rješavanje kolektivnih problema i interesa, pomogao sam trebinjskim kadijama  da dobiju konforne sudnice i uslove za rad, iako po svom radu nisu zaslužili ni štalu, pa će sada vjerujem da me globe na kulturniji način u konfornijim sudnicama.

 

Nebojša Vukanović