palpal

Stigla nova pojačanja bilećkom SNSD-u

Bilećki SNSD se snažno pojačao pred oktobarske izbore, a u prelaznom roku doveden je uigrani tandem Rogan – Brčić. Predsjednik SO Bileća Srđan Rogan juče je na početku burne sjednice obznanio odbornicima i sugrađanima radosnu vijest kako će ubuduće djelovati u sklopu Kluba odbornika SNSD-a. Trenutni predsjednik nesretne bilećke Skupštine Srđan Rogan na listi PDP-a dobio je 124 glasa, i nema sumnje da će njegov prelazak biti snažan vjetar u leđa braći Vuković, koji još od 1978. godine, kada je Radovan postavljen na čelo SKOJ-a, složno rukovode Partijom i opštinom! Radovan ove godine proslavlja veliki jubilej, 40 godina funkcionerskog staža, a ukoliko u oktobru osvoji još jedan kompenzacioni mandat i po četvrti put postane uvaženi narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, mogao bi polako ući u Ginisovu knjigu rekorda.

Radoslav Brčić zvani Arkan je povratnik, i uz Rogana drugo veliko pojačanje. On je juče na sjednici naprasno utihnuo, prestao da napada načelnika Aleksića i braću Vuković, a na glasanju oko budžeta bio je suzdržan. Nema sumnje da je Brčić počeo da namiguje i daje jasne signale kako bi se rado vratio u strao crveno jato, ako mu oproste vjerolomstvo iizdaju. Brčić i Rogan su neosporni autoriteti koji imaju veliki ugled u društvu i svojoj sredini, i nema sumnje da predstavljaju jaka pojačanja za Miljana i braću Vuković.

Svako nasilje je za osudu i treba ga žestoko sankcionisati, pa bi tako trebalo oštro kazniti i mladiće koji su danas pretukli novog predsjednika bilećke Skupštine. Izgleda da je svaki prelazak i novi početak veoma težak, pa je Srđan Rogan danas nažalost pretučen ispred svoje kafane u Bileći. Zbog sveopšteg ludila, anarhije, nasilja i primitivizma, koji već dugo vremena hara Bilećom, smatram da je neophodno raspustiti lokalni parlamet i uvesti nenu vrstu prinudne uprave i vandrednog stanja. Ako bi se po zakonu, pravdi i pravu kaznili vinovnoci učestalih incidenata i njima nekom Odlukom zabranilo političko djelovanje, a rukovođenje Bilećom preuzela potpuno nova garnitura mladih, obrazovanih i neokaljanih ljudi koji se do sada nisu bavili politikom, postojala bi šansa da se siromašna hercegovačka opština iščupa iz kandži loalnih hijena, i da počne dug proces oporavka.

Ukoliko se pak nastavi po starom, a narod bude i dalje za vreću brašna prodavao sebe, i za lažno obećanje predavao sudbinu svoje djece u ruke nedostojnih, neobrazovanih  i nesposobnih primitivaca i kriminogenih struktura, nema sumnje da će se Bileća vrlo brzo vratiti u Srednji vijek i potpuno samoizolovati od ostatka svijeta.

P.S. Iako je uvijek na meti kritika, trebalo bi ipak pohvaliti zbog iskrenosti Dražena Dunđera, koji je odgovorom Ljubu Vukoviću da mu je valjao proteklih 10 godina, i da nije narušavao ugled Skupštine dok je u koaliciji sa Ljubom i SNSD-om dovodio pjana Miljana Aleksića na vlast, pronikao u samu suštinu svih problema.

 

Nebojša Vukanović