Стидиш ли се Европо?

Прогон грађана Српске и припадника Групе Правда за Давида се наставља несмањеном жестином, а лукачева и додикова  црвена Жандармерија и даље своју силу и скупу опрему показује на дјеци и старцима, који су одвојили хљеб од уста како би црвена партијска милиција купила нове марице, палице, пендреке и лисице за непослушне. Понашање малоумника, психопата и неодговорних лудака који руководе полицијом и заробљеним институцијама ме не изненађује, јер смо на то и навикли, ништа се друго и не очекује од насилника и шизогених структура, али сам гњеван и разочаран понашањем Европе и лицемјерне међународне заједнице, која прећутно подржава терор, мафију и бахату власт. Свемоћни представници Европске уније и међународне заједнице годинама су ведрили и облачили, доносили законе и смјењивали политичаре који им нису били по вољи, често их лажно оптужујући, док сада своју недоношчад, тиране и зулумћаре, не само да не кажњава већ их упорно подржавају, жмире на оба ока, праве се луди, прискачу у невољи и давају кредите како би се зло одржало на власти, купујући прљавим ММФ-овим и европским новцима наклоност поробљених грађана-робова.

Више од годину дана траје брутално насиље полиције и репресија цјелокупног државног апарата над грађанима који траже правду и истину, али међународна заједница и Европа, стара курва, упорно и гласно ћуте, и тако даје вјетар у леђа насилницима и режиму у Републици Српској, као и осталим корумпираним политичарима и багри у БиХ која већ три деценије држи све конце у рукама. Готово никада не користим ту ријеч, јер је тешка и озбиљна, али репресија, насиље и систематски прогон који партијска милиција примјењује над неистомишљеницима и људима који се боре за слободу, ред, истину и правду, је чисти фашизам и умногоме подсјећа на фашистичке методе застрашивања грађана. Додиков и Лукачев терор, забрана шетње, паљења свијећа и  сједања на клупама, хапшења, исљеђивање, застрашивање, пријетње, премлаћивање и малтретирање слободних и слободоумних грађана, у Европи нису виђени од 1933.године, али Она и њен недостојни представник Вигемарк упорно ћуте, стављају главу у пијесак и праве се да не виде ужaсна и брутална кршења најосновнијих људских права, прогон часних и храбрих људи који само траже истину и правду, откривање, хапшење и процесуиране убица Давида Драгичевића, који је лани мучки убијен у Бањалуци, а да ни послије годину дана истрага није дала никакав резултат.

Не знам чиме је Додик уцијенио, купио и ставио од контролу недостојног Вигемарка, да ли му је подводио младе даме или дао силан новац, али срамно понашање уцијењеног и недостојног шефа Делегације Европске Уније у БиХ изазива највећи презир и гађење. Прије само неколико дана, по ко зна који пут недостојни и корумпирани представник ЕУ био је у Бањалуци и ниједном није поменуло тортуру, насиље, забране, и кршење најосновнијих људских права, успоставу полицијске државе и свакодневно насиље, већ је био на црвеној линији и скупа са Рашом Ковачевићем, Жељком и Кошарцем говорио о потреби хитног формирања власти на нивоу БиХ, како би се СНСД угурао у Савјет министара. Ни једне ријечи о ендемској корупцији, масовном егзодусу становништва, свеопштој криминализацији друштва, изостанку реформи, економском колапсу, убиствима, уништеном правоуђу, насиљу полиције, скандалозном раду медија и јавног сервиса, уништеној привреди и изнудама… Вигемарк, као и већина представника међународне заједнице која нам скоро 3 деценије кроји капу, глува је и слијепа на вапаје понижених и обесправљених, и њих само интересује да њихови уцијењени и корумпирани послушници и марионете испуњавају задатке, и да корумпираним властима, као наркоманима, повећавају дозе кредита, пласирају отпад и претворе нас у афричку колонију која је потонула у дужничко ропство.

Стидиш ли се некада Европо? Да ли те је срам што је срце Балкана претворено у гето, у коме владају насиље, страх и Мафија у краватама која је под твојим патронатом? Да ли се неко од вас, амбасадора, дипломата, чланова ПИК-а, некада бар мало зацрвени или замисли јер сваки дан гледате прогон оно мало преосталих слободних, неуцијењених и храбрих људи који се опиру Мафији, и који су затворени у један велики гето? Угледате ли бар некад понижену и обесправљену сиротињу, угњетавану младост и ријеке младих које бјеже главом без обзира, трбухом за крухом? Јесте ли свјесни колика је ваша одговорност за све ово што нам се догађа, јер је БиХ ваш протекторат и пројекат?

Осјетите ли бар некад мало гриже савјести кад домаћим окупаторима и мафијашима на власти гледате кроз прсте, толеришете криминал, пљачку и насиље, још им дајете кредите и новац како би опстали на власти, наставили да пљачкају и кулуче сопствени народ и грађане!? Зар вас само интересује како да нам покупите најбоље и најпаметнији, пласирате нам половна возила и смеће, претварајући ову лијепу земљу у депонију и колонију!? Да ли ће те опет изразити забринутост и издати неко лицемјерно саопштење када је лукачева безрезервна црвена партијска милиција претукла и ухапсила грађана ЕУ, или ће сада показати моћ и тражити одговорност оних који су без разлога у Бањалуци ухапсили Бруну Батинића?  Према вама, тзв „европљанима и међународној заједници“, осјећам велики презир и гађење, много већи него према Додику, Бакиру, Драгану Човићу или Тегелтијама и осталим крвопијама, јер сте ви створили овај накарадни систем, заробљено правосуђе, задржали смеће на власти, и иако се правите невјешти и наивни, сносите велику одговорност за све што нам се догађа.

Да вам је мало стало до правде и реда, да желите добро грађанима, отворили би прикупљене досије ваших служби о свим корумпираним политичарима, лажним патриотама из сва три народа који су поробили своје поданике, отворили канализацију да прокуљају јазбине и канали а афере и прљави послови моћника испливају на површину, похапсили их преко СИПЕ и правосуђа који сте створили, натјерали пацове да се разбјеже и сакрију по рупама. Ипак ви не желите добро народу и грађанима, не желите да им скините оков и јарам са врата како би живјели као сав нормалан свијет, у слободном и уређеном друштву, јер вам требају уцијењени, корумпирани и послушни који ће да слушају и које упорно одржавате на власти 20 година. Срам те било Европо, и добро знај да нисмо сви глупи и наивни, нисмо сви уцијењене кукавице који ће трчкарати за вама на сваки миг.  Проћи ће и ова окупација, као и многе у прошлости, избориће се народ са тиранима и послати их тамо гдје им је и мјесто, на сметљиште историје, али ће велика срамота остати на лицу Европе и међународне заједнице, као подсјетник како су били окрутни, лицемјерни и неодговорни јер су нам глумили пријатеље, а сторили су монструме и дозволили да њена недоношчад заведе окрутни терор у срцу Европе у 21-ом вијеку!

Небојша Вукановић