Штета

Нисам члан и функционер СДС-а па самим ти ни на који начин немам право да се мијешам и коментарише одлуке које доносе органи највеће опозиционе странке. Ипак искрено ми је јако жао што ће Обрен Петровић, а не Младен Босић бити носилац Листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици 2. Прије свега због општих интереса опозиције јер сматрам да би Савез за промјене остварио много бољи резултат у овој регији с Младеном Босићем него Обреном, а са друге стране као предсједавајући Представничког дома ПС БиХ Босић је сигурно заслужио да буде у прилици да брани посланички мандат, посебно имајући у виду да је на претходним Општим изборима 2014. године освојио рекордан број гласова од потписивања Дејтонског споразума.

Пред крај мандата и сарадње морам признати да је Босић разбио стереотипе који се често вежу за наше политичаре, и да сам, упознајући га у  протекле 4 године, спознао да има многе врлине и манире које су ријеке у данашње вријеме, посебно код наших политичара. Босић је истински противник накарадног Додиковог система и није спреман да са њим прави било какве компромисе. Вјерујем да је добио од народа једну шансу, да би у тишини помео смеће која је режим посијао на сваком кораку, и дао снажан допринос обнови државе и друштва. Са пуном одговорношћу могу рећи да је Босић истински поштен човјек, који се сигурно политиком није бавио како би се обогатио, већ има истинске намјере да суштински промијени ствари у друштву. Сви смо људи и нормално је да понекад из најбољих намјера правимо грешке, и лично сам свједок да се никада није сакривао иза других и да је увијек спреман да „потури“ своја леђа за друге, и преузме одговорност за евентуалне грешке и пропусте, своје и својих сарадника. Сама чињеница да није желио прихватити компензацији мандат и да се часно повукао са Листе коју носи Обрен Петровић настављајући борбу за општу ствар и против накарадног система, довољно говори о њему и његовој принципијелности. Од Босића сам пуно тога научио протекле 4 године, прије свега о толеранцији, дипломатији, дијалогу са саговорницима, али и постављању јасних граница и чувању националних и општих интереса, око којих нема компромиса и попуштања.

Права је штета што су данас тешка времена, и што у растуреним друштву поремећених вриједности народ нажалост упорно даје подршку преварантима, разбојницима, лоповима и бандитима, који су нас разорили протекли деценију, а да ниједном нису дали шансу неуцјењеном човјеку искрених намјера без хипотека и путера на глави, који би сигурно направио преокрет.

Искрено ми је жао што Младен Босић није на Листи, али упркос томе треба сложно  свим снагама наставити борбу за истинску слободу и свргавање мафијашког режима. Уз све врлине и мане које сви ми имамо, вјерујем да ће ствари доћи на своје мјесто, и да ће Младен Босић након избора имати важну улогу и дати допринос изградњи бољег и праведније друштва, јер је то својим радом и понашањем сигурно заслужио.

 

Небојша Вукановић