palpal

Štampa u Bahreinu oduševljena nastupom dr Erića

Dr Erić u štampi u Bahreinu.jpg

Štampa u Bahreinu oduševljena nastupom dr Erića

Vodeći dnevni listovi i štampa u Bahreinu proteklih dana pisala je o uspješnom i veoma zapaženom nastupu dr Dražana Erića na Kongresu plastičnih hirurga održanom protekle nedelje u Manami. Arapska štampa piše da je osim pozitivnih kritika i duže stručne rasprave tokom samom izlaganja, dr Erić od organizatora dobio i nagradu za veoma uspješan nastup na naučnom skupu, te ističe da su ljekari u arapskom svijetu bili prijatno izenađeni dostignućima i uspjesima plastičnih hirurga iz Bosne i Hercegovine.

Dr Erić je na Kongresu u Manami održao predavanje o replantaciji i revaskularizaciji šake i prstiju, uspješnim kompleksnim operativnim zahvatima koje se izvode u manjim bolničkim ustanovama kakva je Univerzitetska bolnica u Foči. Pored nastupa na Kongresu plastičnih hirurga arapskog svijeta, na kome je učestvovalo više stotina plastičara iz cijelog svijeta, dr Erić je održao i predavanje članicama Udruženja poslovnih žena Bahreina.
Tokom posjete Bahreinu, dr Erić je razgovarao sa funkcionerima Ministarstva zdravlja Bahreina, te se upoznao sa radom zdravstvenih ustanova u ovoj bogatoj arapskoj zemlji.

Nebojša Vukanović