Шта још народу треба да прогледа?

Већ дуго времена је беспредметно анализирати и коментарисати рад Фабрике мржње, лажи и зла зване РТРС, те СРНЕ, АТВ-а и осталих режимских медија, али се поставља питање до када ће народ трпити медијску тортуру и насиље, понижења и бескрупулозне покушаје прављења будала свих оних који плаћањем претплате финансирају приватну страначку телевизију Милорада Додика и СНСД-а? У Бањалуци се јуче окупило 15 000 људи који су дошли да подрже Давора Драгичевић у праведној борби за расвјетљавање убиства његовог сина Давида и кажњавање злочинаца и њихових саучесника. У свом маниру РТРС је игнорисао велики скуп на Тргу Крајине, и само 10-ак минута прије почетка објавило вијест како се окупило неколико стотина грађана који су дошли из Федерације!?  У циљу да изазове гњев и реакције људи, РТРС је прије скупа емитовао срамну вијест како се на протесту наводно окупљају безбједносно интересантна лица, међу њима убрајајући и Стефана Благића и одборника Драшка Станивуковића, које је Фабрика мржње, лажи и зла инкриминисала јер су грађански активисти који организују протесте, те Жељка Вулића, који је жртва насиља кумова Милета Радишића и Милорада Додика који су здружено МТЕЛ-у саградили и продали зграду „Гранд трејд“.                                                                

Иако се на Тргу Крајине окупила непрегледна маса од око 15 000 грађана, РТРС је 10-ак минута прије почетка скупа јавио да се окупило неколико стотина грађана. На срећу слободарска и истинољубива БН телевизија уживо преносом скупа разбила је медијски мрак, подвале и лажи РТРС-а и осталих дворских медија, па је убрзо срамна вијест о неколико стотина окупљених повучена са сајта РТРС-а, као и документ МУП-а о „криминалцима“ који траже правду, на којем су били објављени матични бројеви и лични подаци инкриминисаних непријатљеа режима.                                                                                                                                                     

У централном Дневнику 2 РТРС-а није емитован прилог о једном од најмасовнијих скупова у Републици Српској последњих година, већ је само у другом дијелу Дневника емитована кратка вијест са сликом у којој је истакнуто да се у Бањалуци одржава скуп на који је дошао велики број људи из Федерације. Лицемјерна Нада Арлов  себи је чак дала за право да  осуђује нападе на новинаре и уреднике РТРС-а јер су објавили срамну вијест о безбједносно-интересантним лицима која долазе на скуп Правда за Давида. Слично РТРС-у извјештавали су АТВ и СРНА.                                                                        

Када неко овако грубо лаже и обмањује јавност, вријеђа интелигенцију и здрав разум гледалаца који финансирају рад РТРС-а плаћањем претплате, логично је очекивати револт грађана и захтјеве за смјеном свих уредника информативног програма РТРС-а, јер од како је Гебелс 1945. испред Рајхстага убио породицу и извршио самоубиство, НИКО НИКАДА у Европи није радио овакву срамну, ниску и прљаву пропаганду против сопственог народа, сијао страх и мржњу, дијелио и понижавао свој народ и грађане.                                                                   

Након свега поставља се само једно просто питање – до када ће људи све ово да трпе, и колико још фекалија треба у јавност да испусте Синиша М, Нада В, Драшко М, Галијашевић, Ћеранић и остала багра, олош и ђубрад, па да народ напокон устане и каже ДОСТА ЈЕ?

 

Небојша Вукановић