Šta čeka Vučić?

Prošlo je već osam dana od završetka izbora, a Aleksandar Vučić još uvijek ćuti i nije javnosti saopštio svoja „strašna“ saznanja i informacije o miješanju stranaca u izborni proces u Republici Srpskoj, i nekakvim velikim zavjerama i navodnom rušenju Dodika. Bivši abortus i pobačaj, kako ga je sa Tomom krstio Dodik vodeći kampanju za Borisa Tadića, gurao je ponovo nogama i rukama onog koji ga je do juče javno vrijeđao i ponižavao, slao Dodiku u pomoć svoje medije, lažne analitičare, poslanike, pa na kraju i patrijarha Irineja da po drugi put u par godina osvešta hram u Laktašima, direktno sei grubo miješajući u izborni proces u Srpskoj. Vučićeva podrška Dodiku traje još od 2014, a sama Željka Cvijanović je priznala da ih je Vučić 2016. spasio bankrota kupujući 60 milion maraka obveznica, po bratskoj kamati od 5%. U prljavoj kampanji protiv opozicije u Srpskoj posebno se, uz Lažanskog, istakao Vučićev poslanik Đuka, čije šizogene konstrukcije i izjave svakodnevno prenosi RTRS i ATV.

Ne znam šta Vučić sada čeka i zašto sa nestrpljivim građanima i javnosti ne podijeli svoja saznnja? Sve nas interesuje koji su to nesposobnjakovići koji su se „miješali“ u izbore, tobože ulagali silan novac i neuspješno rušili Dodika? Da to nisu isti oni stranci iz Brisela i Vašingtona koji su Tomislavu Nikoliću 2012. godine, prije završetka glasanja i brojanja, u 16 časova poslali čestitke i čestitali pobjedu, i koji podržavaju one koji sistematski razaraju Srpsku i Srbiju? Bilo bi dobro da uz informacije o miješanju stranaca,  Vučić kaže nekoliko rečenica o tenderima, poslovanju Prointera, Slobodana Stankovića, Integrala, Kokeze, Telekoma, kupovini zgrade „Grand trejd“ u Banjaluci i drugim velikim poslovima koje iza kulisa dogovaraju veliki „lideri“!?

Vučić i Dodik su razgranali veze, poslovnu saradnju i odnose, i jedan drugog međusobno podržavaju glumeći lažno velike Srbe i patriote, a masovno iseljavanje stanovništva, bijeda i siromaštvo na svakom koraku, najbolje govore o njihovom radu i uspjesima.

Vučić i Dodik su za najbliže saradnike izabrali, i na najviše funkcije postavili dvije (polu)Hrvatice, što dovoljno govori o svemu. Pametnom dosta, a umjesto podjela i zabijanja noža u leđa braći preko Drine, koja su mu pružila podršku u odsudnom trenutku, bilo bi bolje da  Vučić pomogne i zaštiti Srbe i srbuje na mnogostradalnom Kosovu, umjesto što tokom svog mandata podiže granice i jača albanske institucije na sjeveru Kosmeta.

 

Nebojša Vuknović