Šta bi sa putem od Rapti do Šćenice

Sutra je Mala Gospojina, praznik rođenja Presvete Bogorodice, slava obnovljene crkve u selu Šćenici na Bobanima. U ovom selu tradicionalno se na Malu Gospojinu okupljaju Bobanci, ali i gosti, među njima i gradski oci, ovisi ko je na vlasti u Trebinju.

Prethodnih godina Luka Petrović i Mirko dr Ćurić obećali su da će grad Trebinje probiti i izgraditi put od sela Rapti do Šćenice, kako bi se Bobani bolje saobraćajno povezali sa Poljicem i Popovim poljem. Obećanje nije ispunjeno, po starom i lijepom običaju, a vidjećemo šta će novo sutra Luka, Miko i Ilija obećati Bobancima, jer se izbori polako primiču.

Prvo Slavko Vučurević, koji kao gradonačelnik na Bobane nije za 4 godine vlasti nasuo ni kamion pijeska, a potom Luka i Miko, dočekani su srdačno i domaćinski, kako treba i dolikuje, uz prigodne poklone, planete i ikone. SNSD je u koaliciji sa HDZ-om punih 20 godina dio vlasti u Ravnom, kroz lokalni budžet i razne donacije su prošle desetine miliona maraka, ali malo je toga urađeno na Bobanima, kako bi se omogućio masovniji povratak i obnova kuća.

Bilo bi lijepo da bar neko od Bobanaca sutra podsjeti gradske oce na ranija obećanja i uzgred priupita što nije napravljen ni metar puta od Rapti prema Šćenici, i što je Luka od sredstava iz trebinjskog gradskog budžeta, namijenjenih povratnicima u opštini Ravno, asfaltirao put na Ivanici do svoje i kuće Pera Sredanovića, lokalnog lidera SNSD-a,  umjesto da se asfaltira bobanska cesta?