Srbende u Tirani

Dodik i Vučić odigrali su novu jeftinu predstavu u Tirani, odglumili srbende i patriote, te jedan drugog hvalili i veličali po onoj narodnoj – ja tebe vojvodo, ti mene serdere. Što se Dodik i Vučić više busaju u prsa junačka i tobože brane srpstvonapaćeno, to je nacija i srpstvo dublje palo na koljena. Vučić igra poslednji čin izdaje i predaje Kosova, a u grupi lažnih srbendi i patriota poput Drecuna, Vulina i Lažanskog, koji horski danima najavljuju izdaju kao tobože jedini moguć izbor, pa i Dodik, sa lažnim oreolom patriote koji su skrojili srbijanski režimski mediji, dobro dođe Vučiću za manipulisanje i anesteziju ionako uspavanog i izmorenog naroda.

Odlazak srbendi u Tiranu nije slučajan, a sastanak sa ideologom i vođom Balkanskog trijumvirata Milom Đukanovićem, na dan kada je u montiranom kafkijanskom podgoričkom procesu na višegodišnju robiju osudio lidere Srba u Crnoj Gori, je najbolji pokazatelj o kakvim se srbendama i patriotima radi. Dodik i Vučić ne samo da ničim nisu zaštitili svoje sunarodnike i osudili progon Srba u Crnoj Gori, već su čak u više navrata indirektno podržali Milovo nasilje, jer blisko iza kulisa sarađuju, jedni druge u nevolji ispomažu.

Barjaktar Milorad Dodik opet je zaboravio srpsku trobojku, o kojoj je mjesecima pričao i tvrdio da neće bez nje održati nijedan sastanak. Ipak u Tirani je pozirao sa zastavom Albanije i domovine Bosne i Hercegovine, ali ponovo bez zastave i grba Republike Srpske. Lako je srbovati, bukati i dizati tri prsta u Banjaluci i Beogradu, ali u Tirani, Ankari i Vatikanu treba pokazati patriotizam i braniti nacionalne interese, a ne pokunjiti se, govoriti merhaba i biti manji od markovog zrna.

Na kraju sastanak sa Kolindom, zalaganje za hrvatske interese, Pelješki most, treći entitet i izborni zakon po volji i mjeri braće Hrvata, samo je još jednom potvrdio čiji je igrač Milorad Dodik, i po čijem nalogu sistematski razara Republiku Srpsku i Srbe sa ove strane Drine.

Većih licemjera, lažnih patriota i nesreća za svoj narod Srbi odavno nisu imali, ali preživjeli smo puno veće nevolje i iskušenja, pa ćemo i ovu dvojicu. Ostaće važna lekcija i nauk da ne vjerujemo i ne nasjedamo lako na laži i podvale vukova u jagnjećoj koži, koji se svakog dana prerušavaju, idu iz jedne u drugu ulogu kako bi lakše manipulisali pokorenim narodom.

 

Nebojša Vukanović