Srbenda u Teheranu

Ako budem član Predsjedništva BiH, ja i moji saradnici nigde nećemo ići bez srpske trobojke koja će uvijek biti iza naših leđa, govorio je gromoglasno Milorad Dodik tokom i prije predizborne kampanje, ali mu je trobojka brzo „nestala“ ispred Kabineta, potom srpstvo napaćeno spalo na značku na reveru, a ubrzo je i ono otpalo, a Velika Srbenda postao manji od makovog zrna.

Stopama Velikog Srbende i Vođe krenuo je i mandatar za novi saziv Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, koji je danas iznio svoj ekspoze, i kome su usta bila puna Bosne i Hercegovine, dok je Srpsku pomenuo uzgred u par navrata, samo u tragovima.

Preobražaj je svima očigledan, i nema više strahova od selafija, vehabija, islamskih fundamentalista, previše hodža koje arlauču i džamija u balkanskom Teheranu, kako je govorio Dodik i njegovi satrapi, sramoteći narod koji nažalost predstavljaju. Pitanje je šta li će da sada izmislio i kojim će spinom i lažima obmanjivati narod kad nestanu bakirovci, poturice, izdajnici, podanici…

 

Nebojša Vukanović