Срамно саморекламирање премијера Вишковића и разбацивање новца пред бебама

Да власт квари грађане и даје лоше примјерe показује и срамно понашање премијера Радована Вишковића пред камерама дворског РТРС-а и АТВ-а. У маниру Милорада Додика и Драгана Богданића, премијер се разбацивао новцима дајући пред камерама 50 марака малој беби и младој мами на улици током посјете Требињу, тврдећи да је такав обичај код Срба? Поставља се питање да ли се Вишковић хвата за џеп сваки пут када сретне мајку са дјететом, или само кад су упаљене камере дворских медија?

Само они који су лако дошли до великог богатства се олако разбацују новцима, а истински добротвори и донатори никада се не хвале и не показују да су неком нешто дали и помогли. По мом мишљењу овакво понашање Вишковића, Додика и Богданића су одраз некултуре, недостатка манира и неваспитања. Јасно је да Вишковић покушава да се представи као добрцица и добротвор који помаже дјецу, али овакав вид кампање је контрапродуктиван и шаље лоше поруке младима, јер то нису и не би требали бити манири премијера и образац понашања.

Не може се све купити новцима, и не треба давати новац мајкама на улици пред камерама како би се стварао имиџ већ треба системски помоћи значајније младе парове и наталитет из буџета,  a нe бацати новац на луксуз, владине виле и аутомобиле.

Понашање РТРС-а је сувишно коментарисати, они одавно не поштују никакав Кодекс, што смо видјели и раније када је бивши министар Богданић пред камерама давао новац дјеци при поласку на екскурзију. На крају морам изразити жаљење што је премијер у Херцеговину долетио хеликоптером а није се провозао новим луксузним аудијем А8 херцеговачким друмовима, па би схватио због чега апелујем на Владу Српске и Путеве како би се напокон санирала путна мрежа.

 

МНебојша Вукановић