Sramno samoreklamiranje premijera Viškovića i razbacivanje novca pred bebama

Da vlast kvari građane i daje loše primjere pokazuje i sramno ponašanje premijera Radovana Viškovića pred kamerama dvorskog RTRS-a i ATV-a. U maniru Milorada Dodika i Dragana Bogdanića, premijer se razbacivao novcima dajući pred kamerama 50 maraka maloj bebi i mladoj mami na ulici tokom posjete Trebinju, tvrdeći da je takav običaj kod Srba? Postavlja se pitanje da li se Višković hvata za džep svaki put kada sretne majku sa djetetom, ili samo kad su upaljene kamere dvorskih medija?

Samo oni koji su lako došli do velikog bogatstva se olako razbacuju novcima, a istinski dobrotvori i donatori nikada se ne hvale i ne pokazuju da su nekom nešto dali i pomogli. Po mom mišljenju ovakvo ponašanje Viškovića, Dodika i Bogdanića su odraz nekulture, nedostatka manira i nevaspitanja. Jasno je da Višković pokušava da se predstavi kao dobrcica i dobrotvor koji pomaže djecu, ali ovakav vid kampanje je kontraproduktivan i šalje loše poruke mladima, jer to nisu i ne bi trebali biti maniri premijera i obrazac ponašanja.

Ne može se sve kupiti novcima, i ne treba davati novac majkama na ulici pred kamerama kako bi se stvarao imidž već treba sistemski pomoći značajnije mlade parove i natalitet iz budžeta,  a ne bacati novac na luksuz, vladine vile i automobile.

Ponašanje RTRS-a je suvišno komentarisati, oni odavno ne poštuju nikakav Kodeks, što smo vidjeli i ranije kada je bivši ministar Bogdanić pred kamerama davao novac djeci pri polasku na ekskurziju. Na kraju moram izraziti žaljenje što je premijer u Hercegovinu doletio helikopterom a nije se provozao novim luksuznim audijem A8 hercegovačkim drumovima, pa bi shvatio zbog čega apelujem na Vladu Srpske i Puteve kako bi se napokon sanirala putna mreža.

 

MNebojša Vukanović