Sramno ponižavanje jasenovačkih žrtava

Jasenovac je najveće srpsko stratište u kome je stradalo 700 000 nedužnih mučenika, uglavnom Srba koje su Hrvati i ustaše pokupili i odveli u logor na mučenje kupeći naš narod na širokom prostoru od juga Hercegovine, Dalmacije, Kozare i srednje Bosne do Like, Korduna ,Slavonije, Baranje i Zemuna. Nažalost stratište i mučenici nikada nisu imali adekvatan odnos vlasti, kako zaslužuje jedno veliko stratište i mučilište, koje bi trebalo da bude opomena da se slično zlo više nikad ne ponovi. Nažalost komunisti su čekali da prođe nekoliko godina nakod Drugog svjetskog rata, da se uništi najveći dio tragova mučenja i zločina, ostataka i dokaza masovnog genocida počinjenog nad Srbima, Jevrejima i Romima, pa da se tek onda sakupi raznesena i uništena građa za Muzej logora Jasenovac. Muzej se nalazi na počišćenom terenu sa spomenikom u obliku cvijeta, sve je sterilisano i uklonjeno kako bi se smanjile emocije kod posjetilaca.

Umjesto da Srbi kao najveće dragocjenosti čuvaju sačuvane dokaze stravičnog stradanja i posledica patološke mržnje Hrvata prema srpskom narodu, da svijetu pokažu kroz kakav pakao su prolazili naši preci samo zato šti su bili Srbi i pravoslavci, nažalost neke nedostojne vođe nastavljaju užasnu praksu komunista. Milorad Dodik je počinio akt veleizdaje kada je,  kršeći zakon, bez odluke Vlade samovoljno predao dragocjenu Jasenovačku građu Hrvatskoj i tako im omogućio da je sakriju od javnosti, zloupotrebljavaju i pokušavaju minimizirati zločin i smanjiti broj žrtava. Nažalost Dodik nikada nije odgovarao za ovaj akt veleizdaje, a njegovi najbliži saradnici i dalje vrijeđaju sjene nedužnih žrtava sramnim izjavama. Tako je ministar Dragan Lukač izjavio da je Dodik poklonio Jasenovačku građu Hrvatskoj kako bi je vidio cijeli svijet, jer mi nismo imali adekvatan podrum i objekat za njeno čuvanje. Od kako je građa predata više je niko nije vidio, a Hrvati zbog veleizdaje i nacionalnog poniženja sada nastoje da Jasenovac lažno prikažu kao neki radni logor a ne mjesto strašnog genocida.

Samo u Farmalendu ili Grand trejdu pronevjerene su desetine miliona maraka, i ako neće da upute izvinjenje naciji zbog akta sramnih poteza, onda bi bolje  bilo da bar ćute, jeftinim obmanama dodatno ne vrijeđaju žrtve. Ovakvim izjavama samo se daje povod i alibi Hrvatima da nastave sa prekrajanjem istorije i uništavanjem tragova masovnih zločina nad Srbima, od Velebita, Paga, Jasenovca do Oluje, u kome je jedan cijeli narod zbrisan sa vjekovnih ognjišta.

 

Nebojša Vukanović