palpal

Sramno ponašanje Damira Mašića i lažnih socijaldemokrata

Damir Masic.jpg

Sramno ponašanje Damira Mašića i lažnih socijaldemokrata

U BiH ne postoji izgleda dno ispod kojeg ne mogu pasti pojedini funkcioneri i političari. Umjesto da se bar suzdrži od javnih komentara, ako već ne želi kao pristojan normalan čovjek izraziti žaljenje i izraze saučešća porodici, politički direktor SDP-a i poslanik ove stranke u Federalnom parlamentu damir Mašić na „tviteru“ je obznanio svoju sreću, radost i zadovoljstvo zbog iznenadne smrti ruskog diplomate Vitalija Čurkina. Podijelivši vijest da je od srčanog udara preminuo ambasador Rusije u Ujedinjenim nacijama, Mašić je napisao „Kako posiješ tako i požanješ… Možda bi prigodniji scenarij bio da mu se ruka osušila. Kako god, pravda stiže..“

Postavlja se pitanje kakav trebaš biti monstrum, moralna nakaza, ljudsko smeće i nečovjek da se javno veseliš i raduješ zbog iznenadne smrti uglednog diplomate, i da prizivaš nevolje i sušenje ruke ljudima koji nisu uradili nikakvo zlo. Mašić bi trebao znati da Rusija nije samo bratska i prijateljska Srbima već i svim ostalim narodima i građanima u Bosni i Hercegovini, i da je to pokazala i u poslednjem ratu kada je njemu i sličnima u opkoljenom Sarajevu i ostalim dijelovima BiH davala gas, hranu i humanitarnu pomoć. Rusija nikada nije napadala niti vodila osvajačke ratove protiv Jugoslavije i BiH, već nas je uvijek štitila i pomagala da se oslobodimo od stranih okupatora, bilo da je u pitanju Austro-Ugarska, Turska ili firerov Treći Rajh.

Mašićev sramni tvit i likovanje nad tragičnom smrti čovjeka koji nam je svima u više navrata pomogao i štitio naše interese, predstavlja vrhunac licemjerstva morbidnosti, monstruznosti i moralnog posrnuća osobe koja nažalost kao politički direktor SDP-a kreira i predstavlja politiku lažnih bosanskih socijaldemokrata. Njegovo ponašanje skida masku sa lica lažne građanske, multi-kulti sarajevske opcije, kako sebe često žele da predstave Lagumdžijini nasljednici.
Socijal-demokratska ideja u BiH davno je nestala, jer u trci za populizmom i jeftinim poenima čelnici „ljevičarskih socijal-demokratskih“ partija često pokušavaju biti veći katolici od pape, i veći desničari i nacionalisti od stranaka umjerene desnice.
Ukoliko SDP nakon ovog sramnog gesta ne uputi javno izvinjenje ruskom ambasadoru u BiH i ne smijeni Mašića sa partijskih funkcija, to će biti pokazatelj da Damir nije iznio samo svoj stav i da većina u njegovoj partiji dijeli njegovo mišljenje.
Nadam se da će ambasador bratske i prijateljske Rusije Petar Ivancov razumjeti da sramno ponašanje jednog nedostojnog poslanika ne predstavlja stav većine koja prezire Mašića i njemu slične. Uvjereni smo da će Vitalij Čurkin u Ujedinjenim nacijama dobiti dostojnog nasljednika koji će se bez kompromisa nastaviti da se bori za pravdu i mir u svijetu, štiti interese malih, siromašnih i obespravljenih

Nebojša Vukanović