palpal

Sramno javno ponižavanje žena za osmi mart

Sit gladnome ne vjeruje a sirotinja je i Bogu teška. Gradski oci i moćnici, bez duše, obraza i savjesti, ponizili su javno Milenu Ateljević, dugogodišnju članicu i aktivisticu SNSD-a  na Dan žena osmi mart, natjerali je da se javno ponizi preko njihovog crvenog Glasa koncila –  Herceg televizije. Tužno je bilo gledati ženu i samohranu majku djeteta sa posebnim potrebama kako sa mukom i drhtavim glasom ponižava sebe javno lokalnim moćnicima  kako bi dobila mrvice, neki posao i koru hljeba da prehrani djecu i porodicu.

Vesela Milena drhtavim je glasom u mikrofon partijskog glasila uputila javno izvinjenje Luki Petroviću, generalnom sekretaru Partije, predsjedniku trebinjskog Gradskog odbora SNSD-a i direktoru Elektroprivrede Republike Srpske, zbog toga što je ranije javno svjedočila istinu o njegovoj bahatosti, zloupotrebama, prevarama, manipulacijama i kriminalu vladajućih struktura.

Koliko treba biti drzak i nevaspitan, beskrupulozan, bahat i osion pa natjerati majku djeteta sa posebnim potrebama da se ovako javno ponižava na Dan žena, obećavajući joj mrvice. Prema mojim saznanjima Milena je bila planirala da protestvuje ispred Skupštine grada Trebinja kako bi skrenula pažnju javnosti na svoj problem i prevare vlasti, a prije nekoliko dana u Kabinetu je razgovarala sa gradonačelnikom Ćurić dr Mirkom. Posao joj je davno obećan, kao nagrada za više kampanja i skupljanje glasova onima koji je ponižavaju i iskorištavaju, a sada su joj gradski oci i moćnici piručili da se mora javno poniziti i uputiti izvinjenje Luki Petroviću i Partiji, ako želi da joj daju metlu u ruke i zaposle je negdje kao čistačicu. Milena je prvo uputila javno izvinjenje preko svog „fejsbuk“ profila ali je to bilo nedovoljno pa su je natjerali da stane pred mikrofon Herceg televizije, koji krči od muke kad čuje kakvi grozni zvukovi kroz njega prolaze.

Nadam se da će sada ispuniti obećanje i napokon dati posao Mileni kako bi prehranila svoju djecu, jer ću ih javno gaziti i pritiskati sve dok to ne urade. Kad se neko pita zašto sam okrutan prema bahatim moćnicima, bez duše, savjesti, ljudskosti i obraza, dovoljno je pogledati šta rade Mileni Ateljević i ostalim ljudima koje su pretvorili u sirotinju, i shvatiti da je stati nogom za vrat bahatim moćnicima, braniti obespravljene, ponižene i sirotinju,  ljudska dužnost najsvetija.

Ako nema pravde za narod, nek nema mira za vlast.  Svi (ono)oni koji ovakve grozne stvari rade svojim sugrađanima i svom narodu, gaze ga godinama i ponižavaju za mrvice i koru hljeba, moraju biti svjesni da će im ako izbjegnu ovozemaljsku pravdu i sudove, suditi Bog, jer ne može se zlo raditi a dobru se nadati.

 

Nebojša Vukanović